Slack CEO'su Stewart Butterfield'in hedefinde Microsoft var

Slack CEO'su Stewart Butterfield, Microsoft’un artan kullanıcı sayısının göründüğü kadar etkileyici olmadığını öne sürdü.
Slack CEO'su Stewart Butterfield'in hedefinde Microsoft var

Slack CEO'su Stewart Butterfield, Microsoft’un artan kullanıcı sayısının göründüğü kadar etkileyici olmadığını öne sürdü. Butterfield, yaptığı açıklamada, Microsoft Teams'in bir Slack rakibi olarak pazarlansa da pratikte iki ürünün de farklı amaçlar için kullanılan farklı araçlar olduğunu söyledi.

Butterfield, açıklama sırasında iki şirket arasındaki sert bir rekabet olduğunun altını çizdi. Microsoft kısa süre önce, işyeri Teams’in 20 milyon kullanıcısı olduğunu açıkladı. Slack ise ekim ayında günlük 12 milyon kullanıcısı olduğunu belirtmişti Butterfield, kullanıcı sayılarının Teams'e göre daha az olmasına rağmen kendi varlıklarının Microsoft Teams'in aşırı büyümesinin önünde engel olduğunu belirtti. DA Davidson analisti Rishi Jaluria, Stewart Butterfield'ın Microsoft sorusunu ele almasının cesaret verici olduğunu söyledi. Buna rağmen Jaluria, Slack'in Microsoft'un önüne geçmesinin zaman alacağını düşündüğünü belirtti.

Wall Street, Butterfield'in yorumlarını cesaretlendirirken, bazı analistler Slack'in gerçek metriklerinin ve rehberliğinin bu açıklamalarla uyuşmadığını söyledi. Wedbush Securities'ten Daniel Ives, Microsoft'un Slack'in üzerindeki gölge olduğunu belirtti. Microsoft'un Teams'i Office 365 üretkenlik paketi ile birlikte çalışıyor. Analistler, bunun Microsoft’a büyük bir avantaj sağladığının ve Slack'in bununla rekabet etmesinin oldukça zor olduğunun altını çiziyorlar.

Ancak Slack CEO'su Butterfield yaptığı açıklamada, birçok müşterisinin de Office 365 kullandığını ve bu müşterilerin Slack on Teams'i seçtiğini belirtti. Slack, yılda 1 milyon dolardan fazla harcama yapan 50 müşteriye sahip olduğunu ve bu müşterilerin yüzde 70'inin de Office 365 kullanıcıları olduğunu söyledi. 

Kim haklı çıkar bilinmez, ancak Slack'in Microsoft'u rakamsal bazda geçebilmesi için çok daha fazla müşteri kazanması gerektiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.