Otonom sürüş teknolojilerine odaklanan May Mobility, 50 milyon dolar yatırım aldı

Otonom sürüş teknolojilerine odaklanan ABD merkezli bir girişim olan May Mobility, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.
Otonom sürüş teknolojilerine odaklanan May Mobility, 50 milyon dolar yatırım aldı

Toyota Araştırma Enstitüsü'nün bir iştiraki olan Toyata AI Ventures'ın yatırımları arasında May Mobility'nin olduğunu sizlere daha önce aktarmıştık. Otonom sürüş teknolojilerine odaklanan ABD merkezli bir girişim olan May Mobility, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.

B serisi yatırım turunda Toyota Motor Corp. liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldığını duyuran May Mobility, aldığı yatırımı otonom sürüş teknolojilerine sahip olan shuttle filosunu büyütmek için kullanacak. SPARX Group, Millennium Technology Value Partners, Cyrus Capital Partners, BMW iVentures ve Toyota AI Ventures'ın da yatırım turuna katıldığını ekleyelim. 

22 milyon dolar yatırım almıştı

Paylaşılan bilgilere göre 50 milyon dolarlık yatırımın şirketin mühendislik ve operasyon ekiplerini genişletmek için kullanacağını da ekleyelim. Sürücüsüz shuttle'lar üzerine çalışan May Mobility'nin geçtiğimiz Şubat ayında 22 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Şu an için May Mobility girişiminin 25 adet sürücüsüz shuttle'dan oluşan bir filoya sahip olduğunu da ekleyelim. Söz konusu sürücüsüz shuttle'lar Detroit ile Grand Rapids ve Michigan ile Providence güzergahları arasında sürücüsüz ulaşım sağlıyor. Şu an için toplamda 25 araca sahip olan May Mobility her şehirde 25 shuttle ile hizmet vermeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.