Facebook'un Kriz Yardım Merkezi araçlarına WhatsApp entegrasyonu geldi

Facebook, WhatsApp entegrasyonu ile kriz esnasında kullanıcıların mesajlaşması için Messenger'a bir alternatif yaratıyor.
Facebook'un Kriz Yardım Merkezi araçlarına WhatsApp entegrasyonu geldi

Doğal afet ve terör saldırıları gibi acil durumlarda kullanılan Facebook Kriz Yardım Merkezi'ne, bugün WhatsApp entegrasyonu dahil olmak üzere birçok yeni özellik eklendi. Şimdiye kadar 80'den fazla ülkede ve 300 krizde kullanılan Kriz Yardım Merkezi, yeni özellikler kapsamında "Data for Good" araçlarının kullanım alanını genişletirken, ilk ağızdan bilgi dağıtımını da destekleyecek. 

İlk olarak kriz anlarında aile ve arkadaşların birbirine destek olması için tasarlarlanan Facebook'un Kriz Yardım Merkezi aracının, bir süre sonra Safety Check, Community Help ve Fundraisers araçlarını da bünyesinde topladığını hatırlatalım. 

Kullanıcılar daha öncesinde Kriz Yardım Merkezi'nde yardım isteme veya yardım edebileceğini belirtme gibi paylaşımlar yapabiliyordu. Facebook'un bugün duyurduğu yeni özellikler kapsamında, kullanıcılar, artık yıkılan bir bina ya da çöken bir yol gibi gördüğünde bu bilgileri doğrudan Kriz Yardım Merkezi'ne ekleyebilecek. Böylece kriz anlarında güncel bilginin hızlıca yayılması sağlanacak. 

Kriz Yardım Merkezi'nde dikkat çeken bir başka yenilik de WhatsApp entegrasyonu. Bu yeni entegrasyon sayesinde Kriz Yardım Merkezi üzerinden yardım isterken ya da yardıma giderken WhatsApp da kullanılabilecek. Ancak Kriz Yardım Merkezi araçlarının tamamı henüz WhatsApp'a taşınmış değil. Dolayısıyla Facebook'un WhatsApp entegrasyonu ile kriz esnasında kullanıcıların mesajlaşması için Messenger'a bir alternatif yarattığını söyleyebiliriz.

Son olarak Facebook'un "Data for Good" araçlarını da güncellediğini ve genişlettiğini ekleyelim. "Data for Good" kapsamında 100'den fazla kuruluşla ortaklık yapan Facebook,  toplu, anonim verilere dayanarak afet haritaları oluşturuyor ve yardım kuruluşlarına sarf malzemelerinin nereye dağıtılacağı hakkında bilgi veriyor. 

Güncellemelerle birlikte Facebook bu bilgileri federal ve yerel yetkililerle paylaşabilecek. Aynı şekilde Direct Relief ve National Alliance for Public Safety GIS (NAPSG) Foundation ile iş birliği yapan şirket, federal yardım derneklerini de bilgilendirebilecek. 

Bu arada şirketin International Displacement Monitoring Centre ile iş birliği yaparak afet haritalarını geliştirmeye devam ettiğini ekleyelim. Böylece afet haritalarında yer alan toplu taşıma rotaları ve turist nüfusu gibi bilgiler düzletildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.