Online yemek siparişinde yeni oyuncu: Yemekgelir.com

Düşük komisyonların ve fiyatların markalaşma yolunda etkili olduğunu düşünen Yemekgelir.com platformu, hem restoranlara hem de tüketicilere avantajlar sağlamayı öncelikli hedefleri arasında sayıyor
Online yemek siparişinde yeni oyuncu: Yemekgelir.com

Yemek sipariş pazarında rekabet her geçen gün artıyor. Yemekgelir.com ise online yemek siparişi sektöründe oldukça yeni olmasıyla dikkat çekiyor. 

Öncelikli hedef düşük komisyon

Öncelikle Yemekgelir.com'un Royal Şirketler Gurubu ve Koton İnşaat yatırımlarının devamı niteliğinde olduğunu belirtelim. Yemekgelir.com Genel Müdürü Toros Panos, Yemekgelir.com ile online yemek siparişi sektöründeki tekelleşmenin ve restoranlara uygulanan yüksek komisyonların önüne geçmek ve sektörünün büyümesine katkı sağlamak istediklerini belirtiyor. Kısacası düşük komisyonların ve fiyatların markalaşma yolunda etkili olduğunu düşünen Yemekgelir.com platformu, hem restoranlara hem de tüketicilere avantajlar sağlamayı öncelikli hedefleri arasında sayıyor. Bu yüzden platformun restoranlardan alacağı komisyon oranını sektörde uygulanan oranların yüzde 50 altına çektiğini belirtelim.

Yemekgelir.com'un öne çıkan uygulamaları

Düşük komisyon uygulamalarının sektörü büyüteceğini düşündüklerini belirten Yemekgelir A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Doğuhan Öngel ise almış oldukları düşük komisyonun neredeyse yarısını platform kullanıcılarına “YePuan” uygulamalarıyla geri ödeyeceklerinin altını çiziyor. Platformda ayrıca "Bingoo" uygulaması ile restoranlar ekonomik gösterim bedelleri karşılığında son kullanıcılar için süreli kampanyalar yaparak ve satışlarını artırabilecekler. Ayrıca günün belli saatlerinde de restoranların kendi kampanyalarını yapabilecekleri uygulamalar olacak. Online yemek siparişi veren kullanıcıların offline, yerinde hizmet alacağı bir sistem de platformunda gelecek hedefleri arasında yer alıyor. Ayrıca paket servisi olmayan restoranlar için motokurye hizmeti de aynı şekilde Yemekgelir.com'un gelecek hedefi olarak karşımıza çıkıyor.

Gelir modeli: Komisyon ve restoran tanıtımları

Yemekgelir.com'un IT-Yazılım, Müşteri Hizmetleri, Pazarlama, Saha Satış, Muhasebe ve İnsan Kaynakları departmanlarından oluşan 90 kişilik bir ekiple faaliyet gösterdiğini belirtelim. Yemekgelir.com, şu anda İstanbul'un büyük bir kısmında faaliyet gösteriyor, önümüzdeki ay tüm İstanbul için platformun aktif edileceği belirtiliyor. Yemekgelir.com'un gelir modelini ise restoran satışlarından elde edilen komisyon bedeli ve restoran tanıtımlarından elde edilen sabit ücretler oluşturuyor. Yemekgelir.com, uzun vadede global bir marka olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.