Netflix'in +18 içerikleri, ebeveyn tarafından belirlenen PIN kodu ile korunabilecek

Netflix, ebeveynlerin çocuklarının izlediklerini kontrol edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla yeni bir özelliği yayına aldığını duyurdu.
Netflix'in +18 içerikleri, ebeveyn tarafından belirlenen PIN kodu ile korunabilecek

Dünyanın en önemli dijital yayın platformlarından Netflix, ebeveynlerin çocuklarının izlediklerini kontrol edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla yeni bir özelliği yayına aldığını duyurdu. Buna göre Netflix'in +18 içerikleri, ebeveyn tarafından belirlenen PIN kodu ile korunabilecek.

Netflix'in konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

Netflix olarak yıllardır ebeveynlere çocuklarının izledikleri yapımları denetleme olanağı sunuyoruz. Ancak yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından Türkiye'de sunduğumuz ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldık. Artık üyelerimiz yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları bir PIN kodu ile koruma altına alma imkanına sahip olacak. Dünyanın farklı noktalarında bu ve benzeri uygulamalara başvuruyoruz. Amacımız, kreatif özgürlük sunmaya devam ederken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden koruyabilmek.

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz aylarda Türkiye'de faaliyet gösteren dijital yayın platformlarına RTÜK denetimi gelmiş ve platformların bu denetimden olumsuz olarak etkileneceği düşünülmüştü. Bu konuda korkulan henüz yaşanmamış olsa da Netlix'in böyle bir önlem almış olmasının oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.