Operatörler yeni genişbant altyapısıyla nasıl aksiyonlar alıyor?

5G'ye geçişte beklentiler değişmekle birlikte operatörlerin farklı data planları içeren tarifelerinin ağdaki doluluğu datadan çok hıza göre yönetmesi ve hızı download seviyesine göre ayarlaması gerekecek. 
Operatörler yeni genişbant altyapısıyla nasıl aksiyonlar alıyor?

Korea Telecom, Nisan 2019'da lansmanını yaptığı 5G altyapısı ile en son yaptığı açıklamalarda 1 milyon 5G müşterisine sahip olduğunu açıkladı. Kitlenin yaklaşık %85'inin 70 ile 110$ arası değişen sınırsız paketlerde olduğu ve şu anda düşük bir penetrasyona sahip olsa da ARPU'yu yükseltecek ivmenin bu kesimden geleceği düşünülmekte. 

Yüksek hızların sunulmasıyla birlikte tarife fiyatlarının da doğru orantılı artması beklenmekteydi ancak hızların belli bir seviyeye gelmesiyle download oranlarının artması, tarife aşım ücretlerinden dolayı müşterilerin sorun yaşaması, kapsamanın her yerde aynı olmaması gibi durumların 5G'ye geçişte sorun yaratacağı da düşünülmekte. Bu nedenle operatörlerin farklı data planları içeren tarifelerle ağdaki doluluğu datadan çok hıza göre yönetmesi ve hızı download seviyesine göre ayarlaması gerekecek. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.