Octet Türkiye bugüne kadar 450 milyon TL’den fazla işleme aracılık etti

Avustralya merkezli ticari finansman şirketi Octet’in MENAPT (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) iştiraki olarak karşımıza çıkan Octet Türkiye, 2017 yılından bu yana 450 milyon TL’den fazla işleme aracılık etti.
Octet Türkiye bugüne kadar 450 milyon TL’den fazla işleme aracılık etti

Avustralya merkezli ticari finansman şirketi Octet’in MENAPT (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) iştiraki olarak karşımıza çıkan Octet Türkiye, 2017 yılında BDDK’dan lisansını alarak resmen faaliyete başladı. Octet Türkiye'nin çatı şirketi olan Octet Global'ın ise 11 yıldır 65 ülkede 55 bine yakın işletme ile 4 milyar doların üzerinde bir işlem hacmine sahip olduğunu da ekleyelim.

Türkiye’de Kobi’ler ve büyük işletmelerde çoklu banka sistemine sahip, yenilikçi ve en önemlisi yurt dışındaki müşterilerle yapılan ticaretin finansmanına ulaşılmasında kullanılacak bir FinTech eksikliği olduğunu fark eden Octet Global, şirketlerin hem ödemelerinde hem de tahsilatlarında kullanabilecekleri, finansal çözümlere ulaştıran, web tabanlı ve entegre olabilecek bir sistem olan Octet platformunu Türkiye’ye getirmeye karar verdi.

Selim Seval

Octet Global’in ortaklarından ve CEO’su Clive Isenberg, Selim Seval, Yönder ve Saydam aileleri tarafından kurulan Octet Türkiye portalın kullanıma açılması lisans alımı ile birlikte yaklaşık 1 yıl sürdü. Octet Türkiye'nin Octet’in diğer ülkelerde hizmete sunmadığı ancak Türk bankacılık ve e-ticaret dünyasına uygun ve işletmelerin ihtiyacına yönelik olarak farklı ürünler geliştirdiğini de belirtelim.

Alıcı ve satıcı işletmelere sunduğu ticaret portalı ile aralarındaki ticaretin ve ödemelerin daha güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesini, tedarik zinciri döngüsünün de hızlandırılması sağlayan Octet Türkiye, ücretsiz dijital cüzdan hizmeti ve evrak yönetimi gibi hizmetler de sunuyor.

2 bin 200'ü aşkın aktif müşteriye sahip olan Octet Türkiye, 450 milyon TL’den fazla işleme aracılık etti. Octet Türkiye'nin tedarik zinciri ödemesi, kredi kartları üzerinden tahsilat ve dijital cüzdan, küçük ve orta boy işletmelerin ticaret tahsilatlarına aracılık, çoklu bankalı DBS tahsilat sistemi, çoklu bankalı kurum fatura sistemi gibi konularda firmalara yardımcı olduğunu da ekleyelim.

Octet Türkiye, müşteriler için üretilen projelerinden ve diğer ödeme kuruluşları gibi işlem başına komisyonlar üzerinden gelir elde ediyor. Müşterilerine her sorunu için ayrı ayrı FinTech ve çözümleri kullanmak yerine tek bir entegrasyonla çoklu banka çözümleri sunarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Octet Türkiye, önümüzdeki dönemlerde Türkiye’de ve bölgede yaptığı iş birlikleri neticesinde pazar payımızı hem KOBİ hem de ISO 500 şirketlerinde artırmayı ve yeni duyurduğu Citibank’ın Assured Payments kategorisindeki iş birliği ile bölgede başta Pakistan, Mısır, Cezayir ve BAE’ye açılmayı hedefliyor.

Octet Türkiye'nin diğer hedefleri arasında ise Türkiye’deki firmalara global portal ve ofisleri sayesinde özellikle Uzak Doğu’dan yapacakları ithalatlarda değişik finansman alternatifleri sunmak ve güvenli uluslararası ticaret yapmalarını sağlamak da yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.