Fiat Chrysler elektrikli araç üretimi için Faraday Future ve Seres ile görüşüyor

Faraday Future, FCA'nın araçlarından birini teknolojik açıdan yenileyerek, araca elektrikli güç aktarım mekanizması ekledi. Bunun yanı sıra FCA, Seres'ten iki aracına elektrikli güç aktarım mekanizması eklemesini istedi.
Fiat Chrysler elektrikli araç üretimi için Faraday Future ve Seres ile görüşüyor

Ekim ayında başka şirketlerin elektrikli araç teknolojisinden faydalanarak araç üretimine olumlu baktığını söyleyen Fiat Chrysler (FCA) CEO'su Mike Manley, sonunda harekete geçti. Jeep ve Dodge markalarını bünyesinde bulunduran FCA, elektrikli araç üretmek için Faraday Future ve SF Motors adıyla bilinen Seres ile görüşmelere başladı. 

Faraday Future'da ve Seres'te çalışanların aktardığına göre, her iki şirkette görüşmelerin farklı aşamalarında. Faraday Future'un eski çalışanlarından biri, Faraday Future'un FCA'nın araçlarından birini teknolojik açıdan yenileyerek, araca elektrikli güç aktarım mekanizması eklediğini söyledi. Çalışanlar, aracın Ekim ayında sürüş testine çıkarıldığını da söylüyor. FCA'nın Faraday Future ile Nisan ayından beri görüşme halinde olduğunu da ekleyelim. Şirketin, elektrikli araç üretimine yönelik heyecanı, Ford'un Rivian'a yatırım yaptığını duyurmasıyla başladığını belirtmekte de fayda var. 

FCA,  görüştüğü diğer bir şirket olan Seres'ten ise iki aracına elektrikli güç aktarım mekanizması eklemesini istedi. Seres'in CEO'su James Taylor'un 31 Ekim'de çalışanlara attığı mailde, şirketin belirttiği bu talebi, geniş çapta üretime dönüştürmek için çok daha fazla çalışmak gerektiği belirtiliyor. Öte yandan Taylor, mailde, bu talebin, Seres'in yeteneklerinin, bilgi birikimini, gücünün ve de sunduğu ürünün çekiciliğinin OEM'ler tarafında güven kazanmaya devam ettiğini yansıttığını vurguladı. 

Son zamanlarda mali krizlerle sarsılan ve küçülmeye giden iki şirket de FCA ile yapılacak bir üretim anlaşmasından ciddi anlamda faydalanabilir. Öte yandan Fiat Chrysler anlaşmalara yönelik sessizliğini korumayı tercih ediyor. Bir Fiat Chrysler yetkilisi, potansiyel iş ilişkileri hakkında yorum yapmayacağını ifade etti. 

Manley, Ekim ayında yaptığı açıklamada elektrikli araçlara yaptıkları yatırımların meyvelerini 2022'ye kadar toplamayacaklarını dile getirmişti. Dolayısıyla şirketin şimdilik üretim sürecinden uzakta olduğunu söylemek mümkün Yine de şirketin başka bir elektrikli araç şirketiyle iş birliği yapması bu tarihi öne çekebilir. Bu noktada Manley'nin FCA ve Peugeot birleşmesiyle elektrikli araç teknolojisini daha geniş bir ölçeğe yaymayı planladığını da hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.