Arjantin merkezli kişisel finans yönetim uygulaması Ualá, 150 milyon dolar yatırım aldı

Temelde mobil bankacılık uygulaması olan Ualá, C serisi yatırım turunda 150 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldığını duyurdu.
Arjantin merkezli kişisel finans yönetim uygulaması Ualá, 150 milyon dolar yatırım aldı

Arjantin merkezli kişisel finans yönetim uygulaması olarak hizmet sunan Ualá, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Temelde mobil bankacılık uygulaması olan Ualá, C serisi yatırım turunda 150 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldığını duyurdu.

150 milyon dolarlık yatırım turuna Tencent ve SoftBank’ın Latin Amerika odağındaki Innovation Fund'ı liderlik etti. C serisi yatırım turuna Tencent ve Innovation Fund'ın yanı sıra Soros Fund Management LLC, Goldman Sachs Investment Partners ve Jefferies LLC'ın katıldığını da ekleyelim.

Innovation Fund'ın geçtiğimiz aylarda Brezilya merkezli bir e-ticaret platformu olan VTEX'e 140 milyon dolar yatırım yaptığını da hatırlatalım. Söz konusu yatırımın SoftBank’ın Arjantin'e yaptığı ilk yatırım olduğunu ve SoftBank’ın Arjantin pazarına giriş yapmasını sağladığını da ekleyelim.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 150 milyon dolarlık yatırımın ardından Ualá girişiminin değerlemesi ise 850 ile 950 milyon dolar seviyelerine kadar da çıktı. Alınan yatırımı ekibini büyütmek için kullanmayı hedefleyen Ualá, 2020 yılının sonuna kadar 500 kişilik bir ekibe ulaşmayı hedefliyor.

2017 yılının Ekim ayında resmen hizmet sunmaya başlayan Ualá, şu an için 1,3 milyon ön ödemeli kartı kullanıcıları ile buluşturdu. 150 milyon dolarlık yatırımın bugüne kadar aldıkları en büyük yatırım olduğunun altını çizen Ualá kurucusu ve CEO'su Pierpaolo Barbieri, finansal servisler üzerine çalışan diğer oyuncular ile iş birlikleri yapmaya devam edeceklerini de vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.