Cosa, doğal gaz faturalarınızda yıllık 390 TL tasarruf sağlamayı hedefliyor

Yüzde 30’a varan oranda tasarruf sağladığını iddia eden Cosa akıllı oda termostatı kullanımı ile hane başına doğal gaz tüketimini 271 metreküp azaltmayı hedefliyor.
Cosa, doğal gaz faturalarınızda yıllık 390 TL tasarruf sağlamayı hedefliyor

Yerli bir akıllı termostat olan Cosa'dan ilk olarak 2014 yılının Aralık ayında sizlere bahsetmiştik. Türkiye’nin akıllı oda termostatı olan Cosa, bu alanda sunduğu teknolojik çözümle hane sahiplerine doğalgaz faturalarında yüzde 30’a varan tasarruf imkanı sunuyor.

Türkiye’de toplam enerji tüketiminin yüzde 34’ü hanelerde gerçekleştiriliyor. Bunun yüzde 55’i ise ısıtma için kullanılıyor.  Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği’nin (GAZBİR) “2018 Yılı Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Raporu”na göre 2018 yılında Türkiye’de hane başına ortalama doğal gaz tüketimi 905 metreküp olurken, aboneler ortalama bir yılda 1,300 TL doğal gaz faturası ödedi.

Yüzde 30’a varan oranda tasarruf sağladığını iddia eden Cosa akıllı oda termostatı kullanımı ile hane başına doğal gaz tüketimini 271 metreküp azaltmayı hedefliyor. Böylece doğal gaz faturasında ortalama 390 TL tasarruf sağlayan Cosa, kendi fiyatını da üç ayda amorti etmiş olacak.

Doğal gaz kullanan 14,8 milyon hanede bu akıllı oda termostatının kullanımıyla elde edilebilecek toplam tasarruf miktarı ise 5,7 milyar TL. Hane içerisindeki sıcaklığı sabit tutarak konforu artıran, dışarıda ya da uykudayken ısıyı düşürerek tasarruf sağlayan Cosa’nın Otomatik Kontrol modu, lokasyon algılama teknolojisiyle aile bireyleri eve yaklaştığında otomatik olarak evin kışın ısınmasını, yazın serinlemesini sağlıyor. Haftalık Planla modu ise hafta boyu rutini belli olan hanelerde düzenli bir planlamayı mümkün kılıyor.

Bugüne kadar 100 bini aşkın kullanıcıya ulaşan ve Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi fonlarından Revo Capital tarafından da desteklenen Cosa, halihazırda Yunanistan, Romanya, Polonya, Portekiz ve Şili’de kombi ve klima kullanıcılarıyla da buluştu. Cosa'nın önümüzdeki dönemde İngiltere, Almanya, İrlanda, Fransa, Belçika, İtalya ve Rusya pazarlarına girişi için çalışmalar da sürdürülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.