Tesla Cybertruck'ın kırılmaz denilen camları kırıldı

Tesla, dün akşam Cybertruck adı verilen yeni pickup aracını tanıttı.
Tesla Cybertruck'ın kırılmaz denilen camları kırıldı

Tesla, dün akşam Cybertruck adı verilen yeni pickup aracını tanıttı. Tesla'nın yeni aracının zırhlı bir araç olduğunu belirtelim. Aracın dış aksamı ultra sert paslanmaz çelikten oluşuyor ve camları da güçlendirilmiş olarak nitelendiriliyor. Ancak tanıtım sırasında yapılan test, bu dayanıklılık konusunda kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Elon Musk, sahnede, Tesla'nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen'den Cybertruck'a sağlam bir metal, beyzbol topu atmasını ve zırhlı camın ne kadar güçlü olduğunu göstermesini istedi. Holzhausen, sürücü tarafındaki pencereye büyük bir top atınca, cam tam olarak kırılmasa da parçalandı. Kimsenin karşılaşmayı beklemediği bu sonuçtan sonra bir de arka cam için kırılmazlık testini denediler, ancak sonuç aynıydı. Musk bu olaydan sonra, camın kırılmaması gerektiğini, bu testin başarısız olduğunu söyledi. Kimse standart pencerelerin çoğunun böyle bir teste dayanmasını beklemese de Elon Musk bile sonuçtan dolayı şaşkındı.

Tüm bunlara rağmen aracın teknik özellikleri ilgi çekici diyebiliriz. Zira Tesla Cybertruck, yaklaşık 2.9 saniyede 100 km/sa hıza çıkabiliyor. Farklı batarya seçenekleri olan araç, 400 kilometre, 480 kilometre ve 800 kilometre gibi farklı menzil seçeneklerine sahip. Aracın başlangıç fiyatı 39 bin 999 dolar olarak belirlenmiş. 10 bin dolar daha verdiğinizde aracın menzili, 480 kilometreye yükseliyor. Otonom sürüş özelliği için ekstra 7 bin dolar ödemek gerekiyor.

Aracın 2021'in sonlarında satışa çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.