Ders kitabı abonelik servisi Perlego, 9 milyon dolar yatırım aldı

Kendisi için "ders kitaplarının Spotify'ı" tabirini kullanabileceğimiz Perlego, öğrencilerin ve kullanıcıların yüzde 30'unu oluşturan profesyonellerin ders kitaplarına abonelik temelinde erişmelerini sağlıyor.
Ders kitabı abonelik servisi Perlego, 9 milyon dolar yatırım aldı

Ders kitabı abonelik servisi Perlego, A Serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan şirketler Charlie Songhurst, Dedicated VC, Thomas Leysen, ADV, Simon Franks ve Alex Chesterman oldu. 

Londra merkezli Perlego, aldıkları yeni yatırımı, platforma öğrenme deneyimini basitleştiren ve geliştiren yeni özellikler eklemek, İngilizce olmayan dillerdeki içerik kitaplarının sayısını artırmak ve akıllı öğrenme platformunu geliştirmek için kullanılacaklarını açıkladı. Platform İngiltere dışındaki faaliyetlerini artırmak istediğini de belirtti.

Kendisi için "ders kitaplarının Spotify'ı" tabirini kullanabileceğimiz Perlego, öğrencilerin ve kullanıcıların yüzde 30'unu oluşturan profesyonellerin ders kitaplarına abonelik temelinde erişmelerini sağlıyor. 2 bin 300'den fazla yayıncının 300 binden fazla e-kitabına ev sahipliği yapıyor. Perlego, hem web üzerinden hem de iOS ve Android cihazlarda birden çok dilde kullanılabiliyor. Perlego İngiltere yayıncılarının yanı sıra şimdi de Almanya, İskandinav ülkeleri ve İtalya'daki önemli yayıncıların içeriğini de platformunda barındırıyor.

Dünyanın her yerinde öğrenciler, gün geçtikçe daha pahalılaşan ders kitaplarını alma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Perlego ise verdiği hizmetle bu problemin önüne geçmeyi hedefliyor. İngiltere'de aylık 12 pound olarak ücretlendirilen platform en önemli amaçlarından birinin korsan kitap basımının ve dağıtımının önüne geçmek olduğunu belirtiyor. Platformda Pearson, Wiley ve Sage gibi önemli yayıncıların kitaplarının bulunduğunu ve Perlego'nun her ay yeni abone sayısında ortalama yüzde 116'lık bir artış görüldüğünü de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.