Google, müşterilerinin VMware'e geçişini hızlandırmak için CloudSimple'ı satın aldı

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden Google, müşterilerinin VMware'e geçiş sürecini hızlandırmak için CloudSimple'ı satın aldı
Google, müşterilerinin VMware'e geçişini hızlandırmak için CloudSimple'ı satın aldı

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden Google, müşterilerinin VMware'e geçiş sürecini hızlandırmak için CloudSimple'ı satın aldı. İki şirket birkaç ay önce iş birliği yaptıklarını açıklamıştı, ancak bu iş birliği şimdi yerini satın almaya bıraktı. Google, bu satın almayla daha fazla kurumsal ekibin saha içi operasyonlarını buluta taşımasına yardımcı olmayı hedefliyor.

CloudSimple, işletmelerin bulut üzerindeki VMware vSphere iş yüklerini çalıştırmalarını sağlayarak mevcut şirket içi araçlarını ve veritabanlarını almalarını, ayrıca yeniden takım oluşturma ile Google Cloud'a bağlamalarını sağlıyor. Google'ın CloudSimple satın almasına dair rakamların açıklanmadığını da hatırlatmış olalım.

Bulut, Google için bir büyüme fırsatı sunuyor. Google Cloud Platform, araştırma firması Gartner’e göre Amazon Web Services ve Microsoft Azure’dan daha az pazar payına sahip, ancak üç platform da mutlak bir şekilde büyüyor. Temmuz ayında Google, işletmeler için Google Apps verimlilik yazılımı portföyü de dahil olmak üzere bulut biriminin genel olarak yıllık 8 milyar dolara ulaşan gelir çalıştırma oranına ulaştığını açıkladı. Bu da şirketin 2018 başlarında talep ettiği çalışma oranının iki katı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Google, geçtiğimiz yıl bulut grubunu yönetmesi için eski VMware CEO’su Diane Greene’in yerine Oracle yöneticisi Thomas Kurian’ı getirmişti.

Birçok büyük şirket, veri merkezlerini VMware araçlarıyla işletiyor ve VMware’in son yıllarda sistemlerini, bulut benimsemesini kolaylaştırmak için bulut sağlayıcılarının altyapısı üzerinde kullanabiliyor. Google'ın CloudSimple satın alması da bu kullanımı artırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.