Allianz'ın Microsoft Azure ile iş birliği sigortacılık sektörü açısından ne anlama geliyor?

Allianz, sigorta sektöründe dijital transformasyon için Microsoft ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile Allianz, global sigorta platformu Allianz Business System'ini Microsoft'un Azure bulutuna taşıyacak.
Allianz'ın Microsoft Azure ile iş birliği sigortacılık sektörü açısından ne anlama geliyor?

Allianz, sigorta sektöründe dijital transformasyon için Microsoft ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile Allianz, global sigorta platformu Allianz Business System'ini Microsoft'un Azure bulutuna taşıyacak. Sözleşmeler ve alacak sigortaları üzerine çalışan bölümlerin bir kısmını öncelikli olarak buluta taşıyacağını belirten şirket, Microsoft'un güvenilir altyapısının sektördeki dijitalleşmeye katkı sağlayacağını düşünüyor. 

Daha önce EIS Group'un da bulut tabanlı bir platformu olduğunu duymuştuk. Allianz'ın Azure ile çalışmaya başlaması öncelikli olarak sektörün Insurtech ve Insurance-as-a-Service (IaaS) modellerine daha çok yoğunlaşacağı anlamına geliyor. Basın açıklamasında da vurgusu yapılan IaaS modeli ile sigorta şirketlerine yeni bir gelir kapısı fırsatı doğuyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.