Netflix, hızlı ve yavaş oynatma seçeneklerini test ediyor

Netflix, Android uygulamasında 0.5x'ten 1.5x'e kadar değişen oynatma hızı seçeneklerini test ediyor.
Netflix, hızlı ve yavaş oynatma seçeneklerini test ediyor

Netflix, Android uygulamasında oynatma hızı seçeneklerini test ediyor. Uygulamada 0.5x'ten 1.5x'e kadar farklı hız seçenekleri sunan Netflix, kullanıcıların içerikleri farklı hızlarda izlemesini sağlıyor. İlk olarak geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen test süreci, dün Netflix tarafından da doğrulandı. 

Özelliğin, şu an için sadece az sayıda Android kullanıcısı tarafından test edildiğini belirtelim.Bir Netflix sözcüsü ise özelliğin test sürecinde olduğunu doğrularken, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Hayranlarımızın sevdikleri içeriğin keyfini çıkarmasına yardımcı olmak için her zaman yeni yollar arıyoruz, bu nedenle mobil cihazlarda oynatma hızı seçeneklerini test ediyoruz. Testlerimiz genellikle ne kadar süreyle çalıştıkları ve hangi ülkelerde çalıştıkları konusunda değişir ve hizmetimizde kalıcı özellikler olabilir veya olmayabilir. 

Aslında kullanıcıların bu oynatma hızı seçeneklerine, YouTube'un masa üstü web uygulamasından da aşina olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan oynatma hızı seçenekleri genellikle Podcast hizmeti sunan platformlarda görülüyor. Bu sayede dinleyiciler, sevdikleri Podcast'i daha hızlı bir şekilde dinleyebiliyor. 

Bu yeni oynatma hızı seçeneklerinin yayına alınmasıyla birlikte; Netflix kullanıcılarının belgeseller, stand-up gösterileri, uzun ve ağır anlatıma sahip filmleri izlerken bu özelliği tercih edebileceğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.