Instagram'ın kurucusu Kevin Systrom, şirketi Facebook'a satmasındaki temel nedeni paylaştı

Instagram'ın Facebook'a satılması konusunda Systrom, aynı süreci yeni baştan yaşama şansı olsa Instagram'ı yine Facebook'a satmayı tercih edeceğini ima etti.
Instagram'ın kurucusu Kevin Systrom, şirketi Facebook'a satmasındaki temel nedeni paylaştı

Instagram kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger, geçtiğimiz yıl Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ile yaşadıkları gerginlik yüzünden şirketten ayrılmıştı. Yaşanan ayrılık sonrası konu hakkında pek detay vermeyen Systrom, katıldığı bir etkinlikte Instagram'ın Facebook'a satılması konusundaki soruları yanıtladı.

Gazeteciler, etkinlikte Systrom'a, aynı şeyleri yeni baştan yaşacak olsa, şirketi yeniden Facebook'a satıp satmayacağını sordu. Systrom ise bu soruya şu cümle ile yanıt verdi: "Eğer biri size gelip 11 kişi karşılığında 1 milyar dolar teklif etse, siz ne cevap verirdiniz?"

Systrom'un bu açıklaması, Facebook'a dair ABD senatosunda tartışılan tekelleşme iddialarını akla getiriyor.  Bu noktada Haziran ayında FTC'nin Facebook'a karşı bir anti-tröst soruşturması başlatmasının ardından, Adalet Bakanlığının da anti-tröst gözetimi için şirkete yeni bir dava açtığını hatrılatalım.

Bana kalırsa, Facebook'un pazardaki yeni ve yükselmekte olan girişimlere yüksek fiyatlar teklif ederek girişimleri satın alması, pazarı domine etmek etmek adına attığı en önemli adımlardan biri. Snapchat gibi teknoloji devlerinin satın alma teklifini rededen girişimlerin ise yine aynı şirketler tarafından köşeye kıstırıldığını belirtmekte fayda var. Böyle bakıldığında Systrom'un girişimini Facebook'a satarak karlı çıktığını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.