Facebook yeni logo değişikliği ile sosyal medyada tüm ilgiyi kendine çekti

Caps lock açık kalmış gibi görünen bu yeni logo tasarımının ardından sosyal medya kullanıcıları Facebook ile dalga geçen tweetler atmaya başladı.
Facebook yeni logo değişikliği ile sosyal medyada tüm ilgiyi kendine çekti

Facebook dün duyurduğu yeni logo tasarımı FACEBOOK ile sosyal medyada alay konusu oldu. Mark Zuckerbeg'in "Yeni Şirket Logosu" olarak tanıttığı logoda, sadece büyük harfler kullanılması dikkat çekti. Logo ayrıca Facebook'un sahip olduğu Messenger, Instagram ve WhatsApp'ın kurumsal renkleri arasında geçiş yapıyor.

Facebook'un CMO'su Antonio Lucio ise yeni logoyu şu cümlelerle tanımladı: 

Yeni bir şirket logosu tanıtıyoruz ve bunun ötesinde Facebook şirketini kendi markasını koruyacak olan Facebook uygulamasından daha da ayırt ediyoruz. Yeni marka netlik için tasarlandı ve şirket ile uygulama arasında görsel ayrım oluşturmak için özel tipografi ve büyük harf kullanımı kullanıyor. "

via GIPHY

Adeta caps lock açık kalmış gibi görünen bu yeni logo tasarımının ardından sosyal medya kullanıcıları Facebook ile dalga geçen tweetler atmaya başladı.

Facebook'un bu yeni logo ile adeta bağırdığını ifade eden kullanıcılar, şirketin platformundaki problemleri çözmek yerine marka imajını yenilemeye odaklanmasını eleştirdi. Kullanıcılar arasında Facebook'u Trump'ın sosyal medya kullanımıyla bağdaştıran kişiler, aynı zamanda şirketin platformundaki siyasi reklamlara karşı benimsediği tutarsız tavrı da eleştirmiş oldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.