Online alışverişe başlama yolculuğu

Episerver tarafından yapılan bir ankete göre tüketicilerin %55'i satın alımların çoğunu önceden planlandığını, %20'si ise hepsini önceden planlanmış olduğunu söylüyor.
Online alışverişe başlama yolculuğu

Müşterilerin dörtte üçü e-ticaret alımlarının çoğunu veya tamamını önceden planlıyor diyebiliriz. Zira Episerver tarafından yapılan bir ankete göre tüketicilerin %55'i satın alımların çoğunu önceden planlandığını, %20'si ise hepsini önceden planlanmış olduğunu söylüyor.

Google ve Amazon'un, kişilerin aklına bir ürün geldiğinde bakmayı ilk tercih ettikleri platformlar olduğunu söyleyebiliriz. Globalda Amazon direkt olarak platform bazında akla gelirken, herhangi bir ürünü kıyaslama olarak görebilme şansımız bulunduğu için Google da alışverişlerde fazlasıyla kullanılıyor. Tüketiciler bir alışveriş yolculuğuna başlarken hangi ürünü almak istediklerini bildiklerinde %31'i Google’a bakmaya başlıyor ve %28’i de Amazon’a göz atıyor. Bu hem markaların hem de perakendecilerin site ve uygulamalarından daha popüler pazarlar oldukları anlamına geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.