Spotify, Türkiye'de premium üyeliklere zam yaptı

Zamla birlikte öğrenci üyelikleri 2 TL, bireysel üyelikler 4 TL, aile üyelikleri ise 6 TL artış gösterecek. 
Spotify, Türkiye'de premium üyeliklere zam yaptı

Dijital müzik platformu Spotify'ın premium üyeliklere zam yapacağı bir süredir konuşuluyordu, bu duyumların şimdi gerçek olduğunu belirtelim. Zira Spotify, Türkiye özelinde bir zam haberiyle karşımızda. Kullanıcılara Ocak 2020’de yansıtılacak olan yeni fiyatlar ile bireysel, öğrenci ve aile paketlerinde çeşitli artışlar mevcut. 

Önümüzdeki aylarda karşımıza çıkacak olan fiyat artışını premium abonelerine e-posta yoluyla bildiren Spotify, internet sitesinde bu fiyatları açıklamadı. Ancak e-postalarda gördüğümüz kadarıyla zamla birlikte öğrenci üyelikleri 2 TL, bireysel üyelikler 4 TL, aile üyelikleri ise 6 TL artış gösterecek. 

Geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Spotify, aylık aktif kullanıcı sayısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30'luk bir artış olduğunu söylemişti. Gelirleri yıllık bazda yüzde 28 artan Spotify, ücretli aboneler için de kullanıcı başına ortalama 4,67 euro gelir elde ettiğini belirtmişti. Spotify'ın ülkemizdeki ücretli ve ücretsiz kullanıcı sayılarını ne yazık ki bilemiyoruz, ancak artan üyelik ücretleriyle birlikte Spotify'ın Türkiye'deki kullanıcılardan elde ettiği gelirin de ciddi bir şekilde artış göstereceğini söyleyebiliriz.

Ayrıca hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda uluslararası teknoloji devlerine "Dijital Hizmet Vergisi" adı altında bir vergi uygulanacağını sizlere aktarmıştık. Ancak Spotify'ın zammının direkt olarak bununla ilgisi olduğunu söyleyemeyiz. Zira şirket uzun bir süredir Türkiye'de premium üyelikler için zam yapmayı düşünüyordu.

Sonuç olarak, Spotify'ın yeni zammından sonra premium kullanıcılar için aylık fiyatlar şu şekilde olacak;

  • Öğrenci: 8,99 TL (Eski fiyat 6,99 TL)
  • Bireysel: 17,99 TL (Eski fiyat 13,99 TL)
  • Aile: 26,99 TL (Eski fiyat 20,99 TL)
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.