E-ticaret siteleri için müşteri kaybını azaltan Namogoo, 40 milyon dolar yatırım aldı

Namogoo'nun C Serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Oak HC/FT'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna GreatPoint Ventures, Blumberg Capital ve Hanaco Ventures de katıldı.
E-ticaret siteleri için müşteri kaybını azaltan Namogoo, 40 milyon dolar yatırım aldı

İşini "müşteri korsanlığını önleme" olarak tanımlayan Namogoo, e-ticaret ve diğer online faaliyet gösteren şirketler için müşteri kaybını azaltmayı hedefliyor. Namogoo'nun C Serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Oak HC/FT'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna GreatPoint Ventures, Blumberg Capital ve Hanaco Ventures de katıldı.

2014 yılında Chemi Katz ve Ohad Greenshpan tarafından kurulan Namogoo, müşterileri rakiplere yönlendirmeye çalışan yetkisiz reklam enjeksiyonlarını önleyerek online işletmelere müşteri yolculuğu üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Ayrıca, 3. ve 4. taraf reklam sağlayıcılarının kullanımından doğabilecek gizlilik ve uyumluluk risklerini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor. Daha geniş bir ifadeyle, Namogoo, müşteri yolculuğunun ele geçirilmesinin, bazı tahminlere göre tüm kullanıcı web oturumlarının yüzde 15-25'ini etkilediği ve bu nedenle e-ticaret işletmelerinin yüz milyonlarca kişinin gelir kaybına neden olduğu, büyüyen ancak az bilinen bir sorun olduğunu söylüyor.

Yetkisiz reklamlar, tüketici web tarayıcılarına genellikle kullanıcının istemeden yüklediği kötü amaçlı yazılımlar yoluyla dahil ediliyor. Bu da e-ticaret sitelerinin durumdan habersiz olabileceği anlamına geliyor. Bir e-ticaret sitesini ziyaret ederken görünen ürün reklamları, afişler ve açılır pencerelerle sonuçlanıyor. Reklamlar, kullanıcı deneyimini engelleyerek rakip sitelere göndermeyi umuyor.

Namogoo teknolojisini kullanan perakendecilerin dönüşüm oranlarının yüzde 2-5 arasında artığını, 2019'un ilk yarısında Namogoo müşterileri için 575 milyon dolar gelir elde ettiğini söylüyor. Tumi, Asics, Argos, Dollar Shave Club, Tailored Brands, Upwork dahil 38'den fazla ülkede 150'den fazla küresel marka tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.