Türkiye İş Bankası ve Girvak arasındaki iş birliği 2020 yılında da devam edecek

Girişim ekosistemine en çok destek veren bankaların başında yer alan Türkiye İş Bankası ve Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) yapmış oldukları iş birliği ile ilgili detayları bugün gerçekleşen bir basın toplantısı ile paylaştılar.
Türkiye İş Bankası ve Girvak arasındaki iş birliği 2020 yılında da devam edecek

Girişim ekosistemine en çok destek veren bankaların başında yer alan Türkiye İş Bankası ve Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) yapmış oldukları iş birliği ile ilgili detayları bugün gerçekleşen bir basın toplantısı ile paylaştılar. Toplantıda paylaşılan bilgilere göre Türkiye İş Bankası ve Türkiye Girişimcilik Vakfı, girişimciliği genç yaşlarda cesaretlendirmek adına birlikte çalışıyor.

İş Bankası ile Girvak’ı bir araya getiren iş birliğinin temelinde, ülkemizde girişimciliğin gelişimine katkı sağlama adına üstlendikleri misyon ve sahip oldukları ortak değerler yer alıyor. Her iki kurum girişimcilik ruhunun daha genç yaşlardan geliştirilip, gençleri bu yolda cesaretlendirmenin geleceğimiz açısından önemine inanarak ortak faaliyetlerde bulunuyor.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen ve Girvak Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra'nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda paylaşılan bir diğer bilgi ise geçtiğimiz Nisan ayında başlayan iş birliğinin 2020 yılında da devam edeceği oldu.

Girişimciliği daha genç yaşlarda cesaretlendirmek adına genç kitleler ile temas etmenin büyük önem taşıdığını dile getiren Sezen, bu bakış açısı ile girişimcilik faaliyetlerinin kapsama alanını genişletmek amacıyla Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ile bir araya geldiklerini paylaştı.

Nisan 2019’da başlattıkları iş birliği kapsamında genç girişimciler GİRVAK Fellowları ile karşılıklı olarak faydalı birçok çalışma gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Sezen, GİRVAK’ın 2019 yılında seçilen Fellowları ile bir araya geldikleri farklı GİRVAK etkinliklerinde yönetici arkadaşlarının bugüne kadarki tecrübelerini paylaşarak, onların geleceğe dair planlarına ışık tutmaya çalıştıklarını da paylaştı.

Bunların yanı sıra GİRVAK desteğiyle hayata geçirilen “Build Your Future” isimli mülteci girişimciliği programında 9 girişime İş Bankası'nın girişimcilik birimleri tarafından mentorluk verilerek iş bağlantıları edinmelerine de yardımcı olundu. 

Söz konusu iş birliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Girvak Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, 2014 yılından beri Türkiye’de girişimcilik kültürünü oluşturmak ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını dile getirdi.Girişimciliğin kalkınma için çok önemli bir kaldıraç olduğunun da altını çizen Afra, bu yıl 113 bin başvuru almış bir vakıf olarak, küresel bir dönüşüme ayak uydurmalarını sağlayacak yeni bir kültürün tohumlarını attıklarını da paylaştı.

Toplumsal gelişme ve ilerlemenin kalıcılığını sağlamak için geleceğe yatırım yapan ve bu çerçevede eğitime özel önem veren İş Bankası ile yaptıkları iş birliğinin Girvak için çok değerli olduğunu da paylaşan Afra, İş Bankası’nın vakıflarının ana destekçisi olmasından dolayı oldukça mutlu ve heyecanlı olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.