Yapay zeka temelli Türkçe yazım denetleyicisi: Türkçeyaz.com

Temelde yapay zeka destekli Türkçe yazım denetleyicisi olarak hizmet veren Türkçeyaz.com, Ertuğrul Çetin tarafından geliştirildi.
Yapay zeka temelli Türkçe yazım denetleyicisi: Türkçeyaz.com

Yurt dışında oldukça popüler olan İngilizce dili için yazım denetim asistanı Grammarly'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Bugün karşımıza çıkan yerli bir girişim olan turkceyaz.com ise Grammarly'nin İngilizce için sunduğu hizmetin bir benzerini Türkçe için sunuyor.

Temelde yapay zeka destekli Türkçe yazım denetleyicisi olarak hizmet veren Türkçeyaz.com, Ertuğrul Çetin tarafından geliştirildi. Yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın sonucu olarak hayat geçirilen Türkçeyaz.com projesi, kurduğunuz cümlelerdeki hataları bulmanıza yardımcı oluyor.

De ve Da'ların yazılış şekillerinden tutun da noktalama işaretlerinin kullanımına kadar pek çok hatayı bulmanızı sağlayan Türkçeyaz, bu hataları bulmak için yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor. Hataları bulmanın yanı sıra farklı kelime önerileri de sunan Türkçeyaz.com, platforma eklediğiniz metindeki paragraf, kelime ve karakter sayılarını da kullanıcıları ile paylaşıyor.

Şu an için herhangi bir gelir modeline sahip olmayan Türkçeyaz.com, tek seferde 1000 karakterli metinlerin denetimine izin veriyor. Gelecekte Premium bir paket sunmayı hedefleyen Türkçeyaz.com, bu paket ile karakter limitini kaldırmayı ve ekstra özellikler sunmayı hedefliyor. Türkçeyaz.com'un temel hedefi ise Grammarly gibi birçok denetim mekanizmasını sağlamak ve cümleleri çok daha doğru bir şekilde düzeltebilmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.