Finansal teknoloji odaklı girişimler ödemeler ekosistemini geleceğe taşıyacak

Webrazzi Summit'te bu sene fintech namına önemli konuşmalar oldu. Bunlardan birini de Visa Avrupa Ürün ve Çözümlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Lemberger yaptı. "Ödemelerin geleceğini inşa etmek" başlıklı konuşmasında Lemberger, yakın geleceğe dair önemli saptamalarda bulundu.
Finansal teknoloji odaklı girişimler ödemeler ekosistemini geleceğe taşıyacak

Teknolojideki gelişmeler baş döndürücü bir hızla ilerliyor ve hayatın her alanına dahil oluyor. Teknolojinin olduğu her alan bir yazılım anlamına geliyor. Sektör fark etmeksizin yürütülen her işin en önemli parçası yazılım oluyor. İlk grafiğe dayalı tarayıcı olan Mosaic'i yazan ve Netscape tarayıcısı geliştiricilerinden biri olan dünyaca ünlü girişimci Marc Andreessen, bu durumu “Yazılım teknolojiyi yiyor” sözleriyle ifade ediyor.

Webrazzi Summit'in bu yılki yabancı konuşmacılarından biri olan Mike Lemberger, ödeme dünyasının geleceğine dair önemli tahminlerde bulunurken konuya bu göndermeyle başladı. Visa Avrupa'nın Ürün ve Çözümlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Lemberger'e göre inovasyon ve dijital teknoloji tabanlı kalkınma ve gelişim modelinin en hızlı ve etkili olarak uyarlanabildiği sektör finans sektörü. Finansal teknolojinin yükselişi, bankaların strateji değiştirmelerinin gerekliliğini ortaya koydu. Bankalar; ödeme çözümleri, temassız ödemeler, blockchain, veri analitiği ve büyük veri çözümleri, robo-advisor çözümleri, biyometrikler, alternatif krediler ve yapay zeka uygulamaları konularında yeni stratejiler geliştirmeye başladı.

Çeviklik ve müşteri odaklılık

Eski sistemin yeniye dönüştürülmesi konusunda dikkati çeken yenilikler arasında yenilenen mevduat ürünleri geliyor. Dönüşüm sürecinde günümüzde hesapla ilgili tüm işlemler internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılabiliyor.

Dijital dönüşümde en çok konuşulması gereken kavramlardan biri çeviklik oluyor. Dijitalleşmek iş süreçlerinin elektronik ortamlarda yapılmasıyla sınırlı kalmayıp kültürel dönüşümü de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla kurumların organizasyonel ve yapısal bir dönüşümü de gerçekleştirmesi gerekiyor. Hem hizmet hem de üretim alanında iş modellerinin farklılaşan müşteri beklentileri, yeni müşteri deneyim arayışları doğrultusunda şekillendirilmesi gerekiyor. Şirketlerin doğru çözümler ve doğru yatırımlarla başarıya ulaşmasındaki en önemli etken dijital dönüşümü müşteri odaklı bir yolculuk haline getirmeleri bir başka ifadeyle müşteri deneyimini kişiselleştirmeleri oluyor.

Marka varlığının korunması

Dijital dönüşümün yarattığı rekabet ortamında işletmelerin marka değerini korumak ve büyüme hedefine ulaşmak için elektronik belge ve arşiv yönetim sistemlerini iş akış süreçlerinde koruması gerekiyor. Bir başka deyişle inovasyon işletmeye basamak atlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.