Nevzat Aydın: "Banabi bana çok iyi geldi, 2020 ve 2021'de iki farklı sektöre gireceğiz"

Webrazzi Summit ana sahnede Arda Kutsal'ın üçüncü konuğu, Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, kendi tabiriyle "yeni oyuncağı" Banabi'nin az zamanda yakaladığı büyük başarının hikayesini anlattı, Arda Kutsal'ın sorularına samimi yanıtlar verdi.
Nevzat Aydın:

Türkiye'nin en başarılı online girişimlerinden biri olan Yemeksepeti'nin kurucularından ve halihazırda CEO koltuğunda oturan Nevzat Aydın, başarı hikayesine yeni bölümler eklemeye devam ediyor.

2020 ve 2021'de iki girişim gelecek

Webrazzi Summit 2019 sahnesinde Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Nevzat, 2020 ve 2021'de iki yeni girişimi hayata geçireceklerini müjdeledi. Bu girişimlerle iki yeni sektöre giriş yapacak olan Yemeksepeti, 2020'nin son çeyreğinde ilk girişimi hizmete sunmayı planlıyor. Nevzat'ın açıklamasına göre bu iki girişim, Banabi'deki gibi "yıkıcı" (disruptive) etkide olacak.    

Yeni cingıl ve reklam filmi gösterildi

Sohbete başlarken, Banani’nin yeni reklam filmi ve cingılı da ilk defa gösterildi. Dinamik, eğlenceli bir pop şarkısı tarzında olan yeni reklam şarkısı, Banabi’nin reklam sloganı üzerine kurulmuş. 

2020 sonunda istihdam 7.000'e çıkacak

Banabi'nin de katılmasıyla birlikte Yemeksepeti'nin çalışan sayısı 2.200'ü buldu. Nevzat'ın verdiği bilgiye göre, şirketin çalışan sayısı 2020 sonunda 7.000'i bulacak. 6 ilde bulunan Banabi, 2020 sonunda 15 şehirde hizmet veriyor olacak.

Banabi'de satış 1 yıl içinde üç kat artacak

Bir yıllık dönem içinde 14-15 bin aralığındaki günlük sipariş sayısını 506- bin sipariş seviyesine; 100 binler seviyesinde olan günlük ürün satış adedini de de 350 bin seviyesine ulaşması hedefleniyor.  

Banabi'yi MENA bölgesine taşıyacaklar

Yemeksepeti olarak uzak durdukları iki majör sektör olan lojistik ve perakendeye Banabi ile giren Yemeksepeti, çatı şirketi ile yakın dönemde MENA bölgesinde bu modeli deneyecek. 

"Banabi bana çok iyi geldi"

Nevzat'ın, Endeavor Uluslararası Seçim Paneli onuruna dün İstinye'deki villasında verdiği özel davette girişim ve yatırım ekosisteminin Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden onlarca önemli isim bir araya geldi. Ayaküstü sohbet sırasında Nevzat, "yeni oyuncağım" sözleriyle tanımladığı Banabi hakkında heyecan verici bilgiler paylaştı. Bugün sahnede yine bu heyecanı görmek mümkündü.

"19 yıllık Yemeksepeti macerasından sonra Banabi benim için yeni bir heyecan oldu. Yeni şeyler üretmek beni çok mutlu ediyor." diyen Nevzat, Arda'nın "Çok başarılı bir satış yaptın, neden rahat etmişken yine böyle bir maceraya giriştin" sorusuna da içtenlikle "İçimdeki girişimciliği birkaç senedir  yatırım yaparak değerlendiriyordum. Fakat Banabi bana çok iyi geldi. Yemeksepeti’nde ve Banabi'de her şeyle ilgileniyorum." cevabını verdi. 

Gece saat 2'de HDMI kablosu sipariş eden var        

Banabi'de market fiyatlarını uyguladıklarını ve bunun önemli avantaj sağladığını söyleyen Nevzat, Arda'nın en çok satılan ürün çeşitlerini sorması üzerine, "Atıştırmalık çok iyi satıyor. Su çok popüler. Fakat 24 saat eve sipariş verme avantajı tüm ürün gruplarında ilgi buluyor. Gece saat 2'de HDMI kablosu satın alan var." dedi.  

"Yemeksepeti'nin ne zaman satsak erken olacaktı"

Sohbetin en çarpıcı bölümlerinden biri, Arda'nın "Yemeksepeti'ni sattığına pişman oldun mu" sorusuyla başlayan bölüm oldu. Kısa bir an bakışlarını kilitleyip düşünen Nevzat, kendinden emin biçimde "Hayır. Çünkü ne zaman satsak erken olacaktı. Biz Yemeksepeti'ni sattıktan sonra 5 seçim, bir darbe girişimi oldu. Ülkede ve dünyadaki ortama bakınca sattığıma pişman değilim. Daha stabil bir ülkede yaşıyor olsaydık, satmayıp hayatımın sonuna kadar bu işi yapmak isterdim." sözleriyle ders niteliğinde bir açıklama yapmış oldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.