Webrazzi Summit 2019'da EBRD ve EarlyBird’ün obilet.com’a yatırım yapacağı açıklandı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve EarlyBird, online bilet satış platformu obilet.com’a yatırım yapacak
Webrazzi Summit 2019'da EBRD ve EarlyBird’ün obilet.com’a yatırım yapacağı açıklandı

Taşımacılık sektörünün öne çıkan girişimlerinden obilet.com, 2019 yılının 4. çeyreğinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nı da yatırımcıları arasına katıyor! Earlybird ortağı Cem Sertoğlu, Webrazzi Summit 2019'da gerçekleşen Öncelik 100 Milyar Dolarlık Girişimler Yaratmak oturumunda obilet.com'a yapılacak olan yeni yatırımı duyurdu. 

Türkiye ve dünyanın önde gelen sermaye şirketlerinden EarlyBird Venture Capital’in yatırımda bulunduğu obilet.com, EBRD'İn yanı sıra EarlyBird Venture Capital’in de katıldığı yeni yatırım turu ile birlikte, son 1 yılda 10m$ gibi bir yatırım toplamış olacak. 

2012 yılından bu yana kullanıcıların kendileri için en uygun bileti kolayca bulmalarını ve satın almalarını sağlayan online bilet satış platformu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen araştırmanın sonucuna göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alıyor.  

Konuyla ilgili açıklama yapan obilet.com’un CEO’su Yiğit Gürocak “Taşımacılık sektörünün zorlukları göz önünde bulundurulduğunda online bilet satışının sektörün can damarı” olduğunu belirtirken sektöre adım attıkları günden bugüne ciddi bir ivme ile büyümekte olduklarının ve 400 milyon ziyaretçiye eriştiklerinin de altını çizdi.

Bugüne kadar binlerce projeye 130 milyar euro’dan fazla yatırım yapan EBRD'nin, Türkiye’de de şu ana dek 11 milyar dolarlık yatırımda bulunduğunu da ekleyelim. Kurucu Ortak Ali Yılmaz, EBRD ve Earlybird VC’den gelen yeni yatırımların katkısıyla, 2020 yılında ekiplerini de büyütmeye devam ederek taşımacılık sektörünün farklı alanlarında da hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladı. 

 2015 senesinde, Mastercard’ın 36 Avrupa ülkesinden en iyi mobil uygulamalar arasında yaptığı değerlendirmeye göre Avrupa'nın En İyi Seyahat Uygulaması seçilen obilet.com, uluslararası ödüller kazanmaya ve çalışmalarını yurt dışında da tanıtmaya devam ediyor.

bu kapsamda, obilet.com'un 2017 yılında Deloitte Teknoloji Fast 50 programında %1041 büyüme oranıyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen turizm teknoloji şirketi olduğunu hatırlatmakta da fayda var. 

2018 yılının 2. çeyreğinde de Startups Watch verilerine göre yurt dışından en çok yatırım alan Türk şirketi olarak dikkatleri üzerine çeken obilet.com, son yatırım turuna EBRD’nin de eklenmesi ile 5 yıl içinde 4. yatırımını alarak 2019 yılında da teknoloji sektöründeki yerini sağlamlaştırıyor. 

İki genç girişimcinin kurduğu obilet.com, bugün 160 kişilik bir ekip ile 2020’ye kadar 800 milyar dolara ulaşması beklenen turizm sektöründeki yolculuğuna devam edeceğini ifade ediyor. Şirketin CEO'su Yiğit Gürocak, 2020 yılında 15 Milyon bilet satmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.