IoT cihazlarının yaygınlaşması, onları yöneten şirketler için bazı zorlukları beraberinde getiriyor

IoT aygıtlarını güvenli hale getirmek ve kimlik doğrulamak isteyen şirketler, bu aygıtların çoğalmaya devam etmesi nedeniyle çoğunluklu olarak ya da tamamen bulut tabanlı çözümlere dönüşecek.
IoT cihazlarının yaygınlaşması, onları yöneten şirketler için bazı zorlukları beraberinde getiriyor

nCipher Security ve Ponemon Institute tarafından yayınlanan anket verilerine göre, IoT aygıtlarını güvenli hale getirmek ve kimlik doğrulamak isteyen şirketler, bu aygıtların çoğalmaya devam etmesi nedeniyle çoğunluklu olarak ya da tamamen bulut tabanlı çözümlere dönüşecek.

Küresel IoT eğilimleriyle ilgili araştırmaya cevap veren IT güvenliği uzmanlarının üçte ikisinden fazlası, IoT cihazlarının kimlik bilgilerini doğrulamak için en azından yerel olarak kullanılan sistemlerle birlikte bulut sistemini kullanmayı planladıklarını belirtti. IoT cihazları daha yaygınlaştıkça, onları yönetmekten sorumlu olan insanlar için bir sorun teşkil ediyor. Zira IoT cihazları genellikle siber saldırıların hedefidir. Son zamanlarda güvenlik araştırmacılarının açıkladığı istismarlar da saldırıya uğramış tüketici donanımları üzerine kurumsal bağlı cihazları hedeflemeye yöneldiklerini ortaya koyuyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.