SPONSORLU

Perakende Otomobil Sektörünün Dijitalleşmesinde Büyük Adım: Otoboom.com ile Tanışın!

Otomotiv sektörünün son durumu ne? Sektörün dijitalleşmesi, 2019’un genel değerlendirmesi, yaşanan değişimler ve 0 Km araç alacaklar için fırsatlar…
Perakende Otomobil Sektörünün Dijitalleşmesinde Büyük Adım: Otoboom.com ile Tanışın!

Sektörün Durumu Nasıl?

Geldiğimiz dönemde otomotiv sektörü geçtiğimiz yıla göre hayli zor zamanlar yaşıyor. ODD Eylül 2019 verilerine baktığımızda, gerek ülkemizin içinde oluğu siyasi ve ekonomik durumlar, gerekse de ÖTV’ye uygulanan indirimlerin bitmesi sebebiyle Türk otomotiv sektörü 2019 yılı boyunca ciddi bir darbe aldı. ODD raporlarına göre Türkiye’de 2019 yılının ilk 9 ayında araç alımı, geçen senenin aynı zamanına göre %39,3 azalarak 281.309 adede geriledi. Zira bu rakam 2018 yılında 463.456 adetti.

Bu verilerin yanında umut veren bir döneme de girmiş bulunuyoruz. Çünkü geçtiğimiz Eylül ayı verilerine baktığımızda 2018 Eylül ayına oranla yaşanan %82’lik artış, ilerleyen aylarda durumun daha da düzeleceğine dair işaretler veriyor. 41.992 adet olan satış adedi, 23.028 olan 2018 Eylül ayına oranla tam olarak %82,35’lik bir artış yaşandığını bizlere gösteriyor.

Otomotivde Dijitalleşme!

Dijitalleşme her alanda hızla devam ederken benzer bir “dönüşümün” de otomotiv sektöründe yaşanıyor. Bildiğimiz üzere özellikle 2. El sektöründe kendini ispatlamış çeşitli internet siteleri bulunsa da 0 Km araçlar üzerine kurulan siteler bir hayli az. Günümüzde pek çok üretici ve distribütör online olarak yapılacak satışlara yeşil ışık yakmış durumda. Gelişen yeni ekosisteme göre yeni nesil ilk ve en iddialı projeden de bahsetmezsek olmaz: Otoboom.com

Bayi Bayi Dolaşmaya Son! Araba Almanın Akıllı Yolu; Otoboom.com

Otoboom.com ’un amacı araç alım sürecinizde vaktinizi ve ekonominizi, bayileri gezerek ve fiyat araştırması yaparak harcamanızın önüne geçmek. 2001 yılından beri araç kiralama konusunda Türkiye’nin en önde gelen firmalarından biri olan ve gelişen-değişen piyasa koşullarına başarıyla adapte olabilen ESCAR A.Ş.’nin yeni projesi

OtoBoom.com 0 Km araç almak isteyen tüketicilerin karar verme aşamasında belirleyici olacak gibi gözüküyor.

Araştırmalar insanların yeni bir araç almaya karar vermesi ile aracı satın alması arasındaki zamanı ortalama 4-5 ay olarak öngörüyor. Bu süre zarfında kişi Arama Motorları, Marka Sayfaları, Youtube Videoları, İnternet Kullanıcı Yorumları, Eş/Dost/Çevre Önerileri, Showroom Ziyaretleri, Test Sürüşleri ve Tv Reklamları gibi pek çok kişiden veya yerden faydalanıyor; hatta alıcı 900’den fazla kez dijital etkileşimde bulunuyor.

Otoboom.com’da geniş bir içerik yelpazesinde; araç incelemeleri ve karşılaştırmalarla birlikte özgün içeriklerin bulunduğu Blog sayfasından faydalanabilirsiniz. İlgi duyduğunuz aracı “Araçlar” sayfasından seçebilir, renk, döşeme ve opsiyonlar gibi yan seçeneklerle indirimli fiyat talebi oluşturabilirsiniz. Talebinize Türkiye’deki yetkili bayilerden avantajlı fiyat teklifleri alıyorsunuz. Sonrasında ise en iyi teklifi veren bayi ile satış işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Hayalinizdeki 0 Km araca en iyi fiyatıyla ulaşmak için hemen ücretsiz olarak Otoboom.com’da talep oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.