E-ticaret pazarının bu sene globalde 25 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Büyük işletmelerin tüketicilere online satış yapmalarına yardımcı olacak bir girişim diyebileceğimiz Commercetools'un bugün itibarıyla 145 milyon dolar yatırım alması bu beklentinin doğru olabileceğini bizlere kanıtlıyor.
Almanya merkezli Commercetools, Insight Partners'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 145 milyon dolar yatırım aldı ve bazı kaynaklardan elde edilen bilgilere göre şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 300 milyon dolara yükseldi. 2015 yılında Almanya'nın önemli perakende şirketlerinden REWE'nin Commercetools'u açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldığını belirtelim. Commercetools, REWE tarafından kendi e-ticaret teknolojisinin bir kısmını şirket içine alma stratejisinin bir parçası olarak satın alındı. Bu satın almaya karşılık alışılmışın dışında bir hareketle commercetools sadece REWE'ye hizmet etmedi, diğer markalara da servis vermeye devam etti. CEO ve kurucu ortak Dirk Hoerig bir röportajda, her zaman dış müşterilerle çalışmaya devam ettiklerini ve yıllık yüzde 60-70 oranında büyüdüklerini söyledi.
Commercetools'un çalıştığı mevcut şirketler arasında Audi, Bang & Olufsen, Carhartt, Yamaha gibi önemi markalar bulunuyor. Sonuç olarak büyümeyi güçlendirmek için dış fonları devreye sokma ve işletmeleri bağımsız bir başlangıç olarak devretme kararı alındı. Yani yeni finansman turuyla REWE şirketin tamamına sahip olmayacak ama önemli bir hissedar olarak kalacak.
Her ne kadar e-ticaret, son birkaç yıl içinde, daha geniş ekonomik belirsizliğe kıyasla önceki yıllara göre biraz daha düşük bir ivme ile artmış olsa da sektördeki genişleme devam ediyor. Bu büyümede, bireysel perakende markalarına dönüş yolları da oldukça önem kazanıyor. API aracılığıyla orta ve küçük müşterilere e-ticaret araçları sağlamaya daha fazla odaklanan ve Commercetools'un rakibi diyebileceğimiz Shopify, yaklaşık 800 bin müşteriye ulaştı. Hoerig, Commercetools'un genel olarak yıllık 100 milyon doları aşan gelir üreten şirketlere odaklandığını belirtti. Yani Commercetools, Shopify'ın aksine daha büyük şirketlerle çalışıyor ve ikili rekabet konusunda bu noktada ayrılıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap