100 milyon dolar yatırım alan yazılım şirketi Pendo'nun değerlemesi 1 milyar doları geçti

Müşterilerin uygulamaları ile nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olan ABD merkezli Pendo, E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan yazılım şirketi Pendo'nun değerlemesi 1 milyar doları geçti

Müşterilerin uygulamaları ile nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olan ABD merkezli Pendo, E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Pendo'nun değerlemesi aldığı yeni yatırımla birlikte 1 milyar doları geçti ve şirket böylelikle "unicorn" ünvanını kazanmış oldu.

Pendo'nun 100 milyon dolar topladığı yatırım turunun liderliğini Sapphire Ventures üstlenirken, General Atlantic and Tiger Global, and existing investors Battery Ventures, Meritech Capital, FirstMark, Geodesic Capital ve Cross Creek de tura katılan isimler olarak açıklandı. Girişim, aldığı yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 206 milyon dolara çıkardı.

Şirket CEO'su ve kurucu ortağı Todd Olson, bu kadar çok paraya ihtiyaç duymalarının nedenlerinden birinin bir pazar tanımlamak ve potansiyellerin oldukça büyük olduğunu söylüyor. Pendo, özelliklerin öncelik sırasına koyulması ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesine yardımcı olmak için müşteri uygulamalarıyla bütünleşiyor, kullanıcı davranışını yakalıyor ve verileri ürün ekiplerine geri gönderiyor. Ürün ek olarak, bu kullanıcılara farklı özellikler arasında gezmesine, güncellemeler yapmasına ve yeni özellikleri göstererek veya başka notlar almasına yardımcı oluyor. Geliştiriciler ayrıca kullanıcılardan doğrudan girdi almak için geri bildirim isteyebiliyor.

Olson, müşterileri için erken dönemde çoğunlukla diğer teknoloji şirketleri olduğunu, ancak zamanla sigorta, finansal hizmetler ve perakende satış gibi birçok dikey alana genişlediklerini ve bu şirketlerin dijital deneyimi giderek daha önemli olarak gördüğünü söylüyor. Aldıkları yeni yatırımı hizmet alanını ve ekibini genişletmek için kullanacaklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.