İngiltere merkezli biyoteknoloji girişimi Mogrify, 16 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna katılan isimler Ahren Innovation Capital, Parkwalk ve 24Haymarket olurken, şirket toplam yatırım miktarını 20 milyon dolara çıkardı.
İngiltere merkezli biyoteknoloji girişimi Mogrify, 16 milyon dolar yatırım aldı

Cambridge merkezli biyoteknoloji girişimi Mogrify, A Serisi yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan isimler Ahren Innovation Capital, Parkwalk ve 24Haymarket olurken, şirket toplam yatırım miktarını 20 milyon dolara çıkardı.

Mogrify, bir yetişkin hücresini bir tipten diğerine çevirmek için gerekli olan spesifik enerjisel değişiklikleri tanımlamak amacıyla geniş çeşitlilikte genomik verilerin analizini gerçekleştiriyor. Bunu çok çeşitli terapötik kullanım için büyük bir potansiyel kullanım ile bir kök hücre durumuna sıfırlamak zorunda kalmadan yapıyor. Girişim, şimdiye kadar 15 denemede 15 farklı hücreyi başarıyla dönüştürdüğünün altını çiziyor. Mogrify'ın bu işlemleri kendi programları ve ortaklık programlarıyla sürdürdüğünü de belirtelim.

Mogrify'nin işletmesi üç ana bileşene sahip. Bunlardan ilki geliştirdiği mevcut hücre tedavilerini, arttırılmış kıkırdak implantasyonunun artırılmasını, oküler hasarın invazif olmayan tedavisini ve kan bozukluklarını kapsayan "hücre terapilerinin dahili program gelişimi." Aynı zamanda, immünoterapide kullanım için evrensel bir hücre kaynağı da geliştiriyor.

Spekülatif IP geliştirme ise girişimin bir başka odak noktası. Teknolojinin sistematik doğası nedeniyle, özünde belirli hücre dönüşümleri olan terapi alanlarını tanımlamak için çok hızlı bir konumda olan girişim, daha sonra bu hücrelerin etrafındaki IP oluşumunu çok hızlı bir şekilde sürüyor ve bir IP ayak izi yaratıyor. 

Ortaklık anlaşmaları ise girişimin üçüncü parçası. Mogrify, hedef hücre tedavilerini birlikte geliştirmek ve pazara sunmak için başkalarıyla da çalışıyor.

Mogrify, aldığı yatırımla testlerine hız vereceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.