Düşük ücretler ve iyi oranlar, online bankalarda hesap açılmasında etkili oluyor

BAI tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını detaylı olarak incelediğimizde sadece online bankalarda hesap açma nedenlerinde uygunluk %19 ile ilk sırada yer alıyor.
Düşük ücretler ve iyi oranlar, online bankalarda hesap açılmasında etkili oluyor

Gelişen teknolojiyle birlikte gelenekselin yerini her alanda mobil ve online hizmetler almaya başlıyor. Bununla birlikte, tüketicilerin doğrudan ya da sadece online banka hesaplarını açmasının ise birçok farklı sebebi bulunuyor. Ancak kolay kullanım, düşük ücretler ve kullanıcıya verilen iyi oranlar online banka hesap açılmasının en önemli nedenleri olarak karşımıza çıkıyor. 

BAI tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını detaylı olarak incelediğimizde sadece online bankalarda hesap açma nedenlerinde uygunluk %19 ile ilk sırada yer alıyor. Onu %14 ile daha iyi oranlar, %10 ile daha düşük ücretler, %9 ile 7/24 müşteri hizmetleri sunulması izliyor. Daha az kişiselleştirilmiş olması %3 olarak karşımıza çıkarken, yine %3 ile daha çok güven duyma en az tercih edilen seçenekler oluyor. Genç tüketiciler bu adreslenebilir pazarın büyük bir bölümünü oluşturuyorlar ve online bankaların bu noktada özellikle genç tüketicilere yönelmesi gerekiyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.