Can Yayınları'dan yeni öykü uygulaması: Trendeki Yabancı

Yayın hayatına Eylül ayında başlayan ve aylık olarak yayınlanan Trendeki Yabancı, iOS ve Android platformlarından indirilebiliyor. Uygulama abonelik üzerinden gelir elde ediyor.
Can Yayınları'dan yeni öykü uygulaması: Trendeki Yabancı

Can Yayınları'nın yeni öykü dergisi Trendeki Yabancı uygulama formatında okurlarla buluşuyor. Dergi, okuyucuya basılı olarak ulaşmak yerine dijital dönüşümün bir parçası olmayı tercih ediyor. Aylık olarak yayınlanan Trendeki Yabancı, iOS ve Android platformlarından indirilebiliyor.

Uygulamaya giriş yaptığınıza ilk olarak sayılar ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Yayın hayatına Eylül ayında başlayan Trendeki Yabancı'nın şimdilik iki sayısı bulunuyor. Ancak dergi ekibinin Kasım ve Aralık ayında yayınlayacakları sayıları hazırlamaya başladığını belirtelim.

Okumak istediğiniz sayıya girdiğinizde tıpkı fiziksel bir öykü dergisinde olduğu gibi İçindekiler ekranı sizi karşılıyor.  Bu alanda görünen başlıklara basarak hem Editörün Mektubu'na hem de o sayıda yer alan diğer öykülere erişebiliyorsunuz. Baştan sona bir dergi deneyimi yaşamak isteyenler ise ilk sayfadan itibaren aşağı kaydırarak tüm sayıyı aynı ekran üzerinden görüntüleyebiliyor. Açıkçası öykü dergisi olarak çıkan bir uygulamanın bu detayı düşünmesi gerçekten dikkat çekiyor. 

İçindekiler başlığının yan tarafında yer alan Altını Çizdiklerim ise Medium'daki Highlights özelliğini andırıyor. Özellilk sayesinde öyküyü okurken beğendiğiniz cümlelerin altını çizebiliyor ve sonrasında bu cümlelere Altını Çizdiklerim başlığından erişebiliyorsunuz.

Bu arada uygulamadaki öykülere beğeni bırakabildiğinizi ve uygulama içinde yazar, başlık ve etiket araması yapabildiğinizi de ekleyelim. Ayrıca uygulama gelişmiş font ve ekran ayarlarıyla da öne çıkıyor. İstediği fontu seçebilen ve ekran ışığını uygulama içinden yönetebilen okurlar, bir sayının büyük bir bölümünü yorulmadan kolayca bitirebilir.

Gece Modu özelliğine de sahip olan Trendeki Yabancı, toplu taşımada ve molalarda okurların gözde uygulaması olabilir. Can Yayınları'nın dijital yayıncılık alanında attığı önemli bir adım olarak konumlanan Trendeki Yabancı'nın abonelik üzerinden gelir elde edeceğini de ekleyelim. Daha fazla öykü okuyabilmek ve Altını Çizme gibi özelliklerden faydalanmak isteyen okurlar, aylık, 3 aylık,6 aylık ve 12 aylık paketlerdn birini tercih edebilir. Şu an için kampanya kapsamında 2 TL'den alıcıyla buluşan aylık paket, uygulamayı desteklemek isteyenler için oldukça makul. 

Son olarak Trendeki Yolcu'nun her sayısının belirlenen bir temayı işlediğini ekleyelim. Platformda öykülerinin yayınlanmasını isteyen kullanıcılar, Kasım için Susamak, Aralık ayında ise Şemsiye temalarına yönelik hikayeler ile yayın ekibine ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.