Yapay zeka tabanlı görüntü analiz platformu Descartes Labs, 20 milyon dolar yatırım aldı

New Mexico'da kurulan jeo-uzamsal bir görsel analiz platformu olan Descartes Labs, Union Grove Venture Partners'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka tabanlı görüntü analiz platformu Descartes Labs, 20 milyon dolar yatırım aldı

New Mexico'da kurulan jeo-uzamsal bir görsel analiz platformu olan Descartes Labs, Union Grove Venture Partners'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Ajax Strategies, Crosslink Capital ve March Capital Partners oldu. 

20 milyon dolar değerindeki yeni yatırımla birlikte Descartes Labs, aldığı toplam yatırım miktarını 60 milyon dolara çıkarmış oldu. Girişimin kurucusu ve CEO'su Mark Johnson, değerlemeye dair herhangi bir bilgi paylaşmayacağını söylemiş olsa da Descartes Labs'in değerlemesi PitchBook verilerine göre 220 milyon dolara ulaştı. Ancak görsel analiz platformları pazarına baktığımızda, Descartes Labs'in önemli bir rakibi diyebileceğimiz Orbital Insight'ın şu anda 430 milyon dolar değerlemesi olduğu biliniyor.

Descartes Labs, adını seminal filozof ve matematikçi Rene Descartes'tan alıyor. Girişim kendini “veri rafinerisi” olarak nitelendiriyor. Uydular ve aynı zamanda diğer algılayıcılar tarafından toplanan dünyayla ilgili birçok görüntü ve yapılandırılmamış verileri kendi bünyesinde barındırıyor. Girişim kimi zaman bazı görüntüleri anlamak için bilgisayarla görme analizi ve makine öğrenmesi içeren yapay zeka temelli teknikleri kullanıyor. Sistemin nasıl işlediğini aşağıdaki görselden anlayabilirsiniz.

Descartes Labs, sadece yeryüzünde neler olduğunu değil; hava ile ilgili detaylar hakkında da veriler sunuyor. Descartes Labs, petrol alanlarındaki metan gazı seviyelerini öğrenmek, çürüme yangınlarının yayılmasını engellemek ve mahsullerin bir ülkede nasıl yetişebileceğini tespit etmek için projeler üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.