Sony, PlayStation 5 modelinin 2020 yılında tanıtılacağını duyurdu

PlayStation 5 adını taşıyacak olan oyun konsolu, 2020 yılının ABD için tatil sezonunda yani Kasım - Aralık aylarında tanıtılacak. 
Sony, PlayStation 5 modelinin 2020 yılında tanıtılacağını duyurdu

Oyun konsolu dendiğinde akla gelen ilk markalardan olan Sony, efsaneleşen PlayStation oyun konsolunun yeni versiyonunun 2020 yılının son aylarında tanıtılacağını duyurdu. PlayStation 5 adını taşıyacak olan oyun konsolu, 2020 yılının ABD için tatil sezonunda yani Kasım - Aralık aylarında tanıtılacak. 

Son iki yıldır PlayStation 5 modelinin tanıtılacağı ile ilgili haberler karşımıza çıkıyordu. Hatırlatmak gerekirse PlayStation ailesinin son üyesi olan PlayStation 4 modeli 2013 yılın Kasım ayında tanıtıldı. Net bir tarih belirtilmese de PlayStation 5 modelinin de 2020 yılının Kasım ayında tanıtılması sürpriz olmayacaktır.

PlayStation 5 modelinin 2020 yılında yani bir önceki modelden tam 7 yıl sonra tanıtılacak olmasının pek şaşırtıcı olmadığını da belirtelim. Bunun nedeni ise PlayStation 3 modelinin de PlayStation 4 modelinden tam 7 yıl önce 2006 yılının Kasım ayında tanıtılmış olması.

Tanıtım tarihinin haricinde oyun konsolunun detayları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sony, oyun konsolunun kablosuz kontrol cihazı ile ilgili çeşitli değişiklikler olacağını da duyuru. Paylaşılan bilgilere göre kablosuz kontrol cihazı yeni bir titreşim teknolojisine sahip olacak.

Kablosuz kontrol cihazı için gelen bir diğer özellik ise "adaptive triggers" özelliği. Adaptive triggers özelliği sayesinde geliştiriciler R2 ve L2 tetik tuşlarının direncini programlayabilecek.  Sony'nin yeni kablosuz kontrol cihazını inceleme fırsatı bulan Wired, cihazın USB-C bağlantısını kullanacağını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.