MIT, kara listeye alınan Çinli yapay zeka şirketi SenseTime ile ilişkilerini gözden geçiriyor

MIT Intelligence Quest initiative'e katılan ilk şirket olan SenseTime, MIT araştırmacıları tarafından üretilen 27 projeye fon sağlamıştı.
MIT, kara listeye alınan Çinli yapay zeka şirketi SenseTime ile ilişkilerini gözden geçiriyor

ABD Ticaret Bakanlığı'nın 28 Çinli şirketi borsada kara listeye eklediğini açıklamasının ardından Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) de listede yer alan Çinli yapay zeka şirketi SenseTime ile ilişkilerini gözden geçirdiğini duyurdu. 

Bir MIT yetkilisi konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

MIT uzun zamandır ihracat kontrol yönetmeliklerine ve uyumluluğuna özen gösteren güçlü bir ihracat kontrolleri fonksiyonuna sahiptir. MIT, ABD Ticaret Bakanlığı’nın İşletme Listesine eklenen kuruluşlarla var olan tüm ilişkileri gözden geçirecek ve gerektiğinde her ilişkiyi değiştirecektir. 

Yaşanan gelişmeler üzerine bir SenseTime temsilcisi ise ABD Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi. SenseTime temsilcisi, bu konuyu tamamen anlayabilmek ve çözüme ulaştırmak için konuyla ilgili tüm yetkililerle yakından çalışacaklarını da sözlerine ekledi. 

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre bu şirketler Çin Hükümeti'nin Uygur Türklerine ve Çin'deki diğer Müslüman azınlıklara uyguladığı baskıya katkıda bulunduğu için kara listeye alındı.

Kara listede yapay zeka şirketleri ve ulusal güvenlik sistemleri için yazılım üreten şirketler yer alıyor. Dünyanın en değerli yapay zeka şirketi olarak konumlanan SenseTime ise CCTV kameraları dahil olmak üzere Çin Hükümetinin ulusal güvenlik kameraları için yazılım üretiyor.

Geçtiğimiz yıl MIT Intelligence Quest initiative'e katılan ilk şirket olan SenseTime, MIT araştırmacıları tarafından üretilen 27 projeye fon sağlamıştı. MIT'nin daha önce ABD'nin uyguladığı yaptırımlar ile birlikte Huawei ve ZTE ile kurduğu ilişkileri kestiğini düşünürsek, yakın zamanda SenseTime ve MIT iş birliğinin tamamen sonlanacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.