İş modelini değiştiren Seyisco'dan iki yeni çözüm: Seyisco Roads ve Seyisco Parks

2018 yılının sonlarına doğru yatırımcısı olan StartersHub’ın da desteğiyle iş modelini tekrar tasarlayan Seyisco, geliştirdiği harita yazılımlarını şirketin merkezine koydu.
İş modelini değiştiren Seyisco'dan iki yeni çözüm: Seyisco Roads ve Seyisco Parks

Yol çukurlarını saptayan ve harita üzerinde anlamlandıran bir IoT girişimi olarak hayatımıza giren Seyisco'yu ilk olarak 2017 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık.1 yıl süren Ar-Ge sürecinde Ankara ve Eskişehir’de çeşitli belediyelerle demo çalışmaları yapan Seyisco, Türkiye’nin yanı sıra Avusturya’da 4 aylık WeXelerate hızlandırma programına da katıldı.

Gerçekleştirdiği demo süreçlerinde 800 çukuru olan bir belediyenin haftada ortalama 44 bin TL zarar ettiğini tespit eden Seyisco, geçtiğimiz yıl KoçSistem, Vodafone ve Huawei gibi önemli markalarla partnerlikler de yaptı. 2018 yılının sonlarına doğru yatırımcısı olan StartersHub’ın da desteğiyle iş modelini tekrar tasarlayan Seyisco, operasyonel maliyetleri sıfıra indirmek için donanımı ana odağından çıkartıp, geliştirdiği harita yazılımlarını şirketin merkezine koydu.

Seyisco'nun yeni modelinde belediye araçları yerine, Seyisco saha ekipleriyle belediyenin tüm yolları girişimin kendi araçları ile taranıyor ve harita üzerinde yol problemleri fotoğrafları, konumları, derinlik ve genişlik bilgileriyle müşterilerine sunuluyor.

2019 yılının ilk aylarında Bağcılar Belediyesi ile ilk satışını da gerçekleştiren girişim, süreç içinde belediyelerden aldığı geri bildirimlerle yazılımını güçlendirerek, yol bakım ve onarım süreçlerindeki tüm ihtiyaçları çözen bir ürün geliştirdi.

Belediyelerde sadece yol bakım ve onarım departmanlarında değil bir çok süreçte akıllı şehir teknolojileri ile iyileştirmeler yapabileceğini de fark eden Seyisco girişimi, Seyisco Roads ve Seyisco Parks çözümlerini de müşterilerine sunuyor. 

Türkiye’de geliştirdiği belediye SaaS çözümlerini yurt dışında Kuzey Avrupa, Kanada ve Birleşik Krallık bölgelerinde konumlandırmayı hedefleyen girişim, Seyisco Roads ile yol bakım, Seyisco Parks ile ise park ve bahçeler departmanlarının sorunlarını çözmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.