Instagram iOS 13 güncellemesiyle karanlık moda geçiş yaptı

Instagram, Twitter ve Reddit gibi sosyal ağların tercih ettiği karanlık mod özelliğini iOS 13 ile birlikte yayına aldı.
Instagram iOS 13 güncellemesiyle karanlık moda geçiş yaptı

Instagram, iOS 13 güncellemesiyle birlikte uygulamasına karanlık mod özelliği ekledi. Şimdiye kadar Twitter ve Reddit gibi sosyal ağların tercih ettiği karanlık mod özelliği bu sayede Instagram'da da kendini göstermeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Hareketlerin gibi kullanıcıların sağlığını göz önünde bulunduran özellikleri yayına alan Instagram, karanlık mod özelliği ile kullanıcıların ekranları daha rahat görüntülemesini sağlıyor. Bu arada Instagram'ın Twitter'dan alışık olduğumuz üzere karanlık mod özelliği için bir açma - kapama düğmesi sunmadığını belirtelim. Bu nedenle özelliği kullanmak için iPhone'nun sistem ayarlarını faydalanmanız gerekiyor. 

Öte yandan Instagram'ın yanı sıra birçok uygulama geliştiricinin iOS 13 ile birlikte karanlık mod özelliğini yayına aldığını belirtelim.

Bu arada Instagram karanlık mod özelliğinin iOS kullanıcılarının yanı sıra Android 10 kullanıcılarına da açık olduğunu eklemekte fayda var. Karanlık moda erişmek isteyen iPhone ve Android kullanıcılarının Instagram'ı uygulamalarını güncellemesi yeterli. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.