Bağlantılı araçların güvenlik algısı Türkiye ve globalde farklılaşıyor

Bağlantılı araçlarında 2023'e kadar %9.5 CAGR büyümesi beklenmekte. Böylece mobiliteyi artıracak, sürücü ve araçlarla ilgili daha çok verinin elde edilmesine yardımcı olacak ve sürücülere kolaylık sağlayacak bir pazar oluşması düşünülüyor.
Bağlantılı araçların güvenlik algısı Türkiye ve globalde farklılaşıyor

Bağlantılı araçlardan bahsedildiğinde teknolojiye duyulan ilgiyle birlikte güven aynı düzlemde ilerlememekte. 2023'e kadar %9.5 CAGR büyümesi beklenen bağlantılı araçların mobiliteyi artıracak, sürücü ve araçlarla ilgili daha çok verinin elde edilmesine yardımcı olacak ve sürücülere kolaylık sağlayacak bir pazar yaratması bekleniyor. 

Bu araçların kullanımını artması elbette teknolojinin kullanılmasını gerektiriyor. Deloitte'un yakın zamanda yaptığı bir araştırmaya göre daha çok zamandan tasarruf yaratması beklenen bağlantılı araçların çalışması sürücü ve araç verilerinin de paylaşılması ile mümkün olacak. Akıllı evden beklentisi uzaktan cihaz kontrolü olarak sınırlanmış Türk kullanıcılar için bu açıdan veri paylaşmak güvenlik açığı yaratacak gibi görünüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.