Neobankalar, aylık ücretler söz konusu olduğunda geleneksel bankalara göre daha avantajlı

Geleneksel bankalar, fazla ödeme, ATM ve aylık bakım ücretleri söz konusu olduğunda yalnızca online rakipleri tarafından geride bırakılıyor.
Neobankalar, aylık ücretler söz konusu olduğunda geleneksel bankalara göre daha avantajlı

Geleneksel bankalar, fazla ödeme, ATM ve aylık bakım ücretleri söz konusu olduğunda yalnızca online rakipleri tarafından geride bırakılıyor. MoneyRates'in yaptığı bir araştırmaya göre yalnızca neobankalar, limit aşımı için ortalama 25,28 $ tutarında ücret talep ederken, geleneksel bankalar online bankalara kıyasla %30 daha fazla olarak 32,97 $ ücret talep ediyor.

Buradaki tutarsızlık bununla da bitmiyor. Online bankala müşterileri, başka bir bankanın ATM'sini kullanmak için ortalama 0,13 $ ücret isterken, geleneksel bankalar böyle bir işlemin gerçekleştirilebilmesi için müşterisinden 2,10 $ ücret istiyor. Ayrıca, ölçülen online kontrol hesaplarının %77'sinde aylık bakım ücreti alınmazken, geleneksel hesapların yalnızca %30'unda herhangi bir ücret alınmıyor. Neobankalar da yeni müşteriler kazanmak ve ölçeklendirmek için bu tutarsızlığa yaslanmış durumda demek mümkün. Zira pazarlama materyallerinde ve Aspiration, Varo ve N26 gibi neobankaların sitelerinde ücret eksikliğine oldukça fazla bir şekilde vurgu yapılıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.