Oyo'nun kurucusu Ritesh Agarwal, kendi girişimine 700 milyon dolar yatırım yapacak

Hindistan merkezli konaklama girişimi Oyo, Avrupa ve ABD'deki hizmet alanlarını genişletmek için 1,5 milyar dolar değerinde yatırım almayı planlıyor.
Oyo'nun kurucusu Ritesh Agarwal, kendi girişimine 700 milyon dolar yatırım yapacak

Hindistan merkezli konaklama girişimi Oyo, Avrupa ve ABD'deki hizmet alanlarını genişletmek için 1,5 milyar dolar değerinde yatırım almayı planlıyor. Oyo'nun kurucusu ve CEO'su Ritesh Agarwal, Asya'daki en büyük otel zincirlerinden biri olan şirkette daha fazla hisse satın almak istediği için F Serisi yatırım turunda, 700 milyon dolar yatırım yapma taahhüdünde bulundu.

Oyo'nun varolan diğer yatırımcıları SoftBank Group, Lightspeed Venture Partners, Sequoia India da 1,5 milyar dolarlık yeni yatırım turunda yer alacak. Girişimin 25 yaşındaki kurucusu, yaptığı açıklamada, SoftBank Vision Fund, Lightspeed, Sequoia Capital gibi yatırımcıların desteğinin devam etmesinin varlık sahiplerinin ve müşterilerinin sevgi, güven ve amansız desteğinin bir kanıtı olduğunu söyledi. Agarwal, bugün 80'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve 1,2 milyondan fazla odayı yöneten kuruluşun Hindistan dışında da global bir marka oluşturduğunu sözlerine ekledi. 

2013 yılında kurulan ve bu yılın başlarında ABD'de de hizmet vermeye başlayan girişimin, ABD'de 60 şehirde 7 bin 500'den fazla odası bulunuyor. Yaklaşık 20 bin kişiye iş imkanı sağlayan Oyo, farklı dikey alanlarda yaklaşık 2 milyar dolarlık güçlü bir bilançoyu koruyor ve bunun önemli bir bölümünü işe yatırmayı planlıyor. Geçen yıl Çin'de de faaliyet göstermeye başlayan Oyo, orada 332 şehirde, 590 bin odayla hizmet veriyor.

Ritesh Agarwal, yapacağı 700 milyon dolar değerindeki yeni yatırımla Oyo'daki hissesini yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.