Evan Spiegel, Project Voldemort'u doğruladı!

Snap CEO'su Evan Spiegel, Facebook'a karşı başlatılan tekelcilik araştırması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
Evan Spiegel, Project Voldemort'u doğruladı!

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz TechCrunch Disrupt SF 2019 ile ilgili önemli haberleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Etkinliğin son gününün önemli konuşmacıları arasında yer alan Snap CEO'su Evan Spiegel, Facebook'a karşı başlatılan tekelcilik araştırması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

TechCrunch Disrupt SF 2019 sahnesinde açıklamalarda bulunan Evan Spiegel, tekelcilik karşıtı araştırmaların yaklaşık 7 ile 10 yıl sürdüğünü fakat araştırmaların sonunda herhangi bir sonuca varılamadığını paylaştı. 10 yıl gibi uzun bir sürede pek çok şeyin değişebileceğine inandığının altını çizen Spiegel, Facebook'a karşı yapılan tekelcilik karşıtı araştırmadan ise pek bir sonuç beklemiyor.

Facebook'un yıllar içinde Snapchat'in sunduğu pek çok özelliği kopyalayarak kendi platformlarına entegre ettiğini de hatırlatalım. Örneğin Instagram'ın en popüler özelliklerinden biri olan Hikayeler özelliği ilk olarak Snapchat tarafından sunulan bir özellik.

Özellikle gizlilik alanında yaptıkları geliştirmelerin Facebook'u ürünlerini değiştirme konusunda motive ettiğini düşündüğünü dile getiren Spiegel, kullanıcıların çoğu zaman Snapchat ile hazırladıkları hikayeleri Instagram'a yüklediklerini de dile getirdi. 

Facebook'un rekabet karşıtı davranışları olduğunu belirten Spiegel, Facebook'un Snapchat'in etiketlerine ve Snap kodlarına platformlarında izin vermediğini dile getirdi. Geçtiğimiz Eylül ayında Snap'in Facebook'a karşı bir dosya hazırladığı ile ilgili haberler karşımıza çıkmıştı. 

Bu dosyanın gerçek olduğunu ve ellerinde Facebook'un yaptığı rekabet karşıtı davranışlar ile ilgili bir dosya bulunduğunu da sözlerine ekleyen Spiegel, dosyanın adının ise Project Voldemort olduğunu paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.