WeWork'te büyük işten çıkarmalar bekleniyor

Halka arzı önce ertelenen, sonra iptal olan, yapılan yolsuzluklar yüzünden kurucusu Adam Neumann'ı görevden alan şirkette sular durulmuyor. 
WeWork'te büyük işten çıkarmalar bekleniyor

Geçtiğimiz haftalarda WeWork'e dair birçok detayı sizlerle paylaşmıştık. 47 milyar dolarlık değerleme ile 6 hafta önce dünyanın en önemli girişimlerinden biri olan WeWork'ün iflasın eşiğinde olduğunu da belirtmiştik. Halka arzı önce ertelenen, sonra iptal olan, yapılan yolsuzluklar yüzünden kurucusu Adam Neumann'ı görevden alan şirkette sular durulmuyor. 

Bloomberg'ün haberine göre ortak çalışma devinin, bu ay 5 binden fazla elemanını işten çıkarması bekleniyor. Şirket, para kaybetme operasyonunun yüksek maliyetini düşürmek için şu anda bankalarla iş birliği içinde. Potansiyel işten çıkarmalar, şirketin kurucularından Adam Neumann'ın istifasından ve dokuz yaşındaki WeWork'ün merakla beklenen ilk halka arzının ertelenmesinden sonra ortaya çıkıyor. Bir süre önce 47 milyar dolarlık göze çarpan değerlemesi ile akıllara yerleşmiş olan şirket, şu anda Wall Street şüphecilerini tatmin etmek için mücadele ediyor. Neumann'ın istifasından bu yana WeWork, çeşitli maliyet azaltma girişimleri başlattı. Şirket, Q, Conductor ve Meetup da dahil olmak üzere birçok satın alımını devretmeyi planlıyor. 

İşten çıkarmalar da şirket için bir sonraki adım. Çünkü WeWork, artık karlılığa açık bir yol izlemeyi hedefliyor.

Neumann, istifasını doğrulayan bir açıklamada, WeWork'ün kurucu ortağı olarak, ekiple ve son on yılda kurdukları inanılmaz şirketle gurur duyduklarını söyledi. Global platformun artık her gün 527 binden fazla üyeye hizmet veren 29 ülkede 111 şehri kapsadığını; işleri daha güçlü olmamasına rağmen, son haftalarda, kendisine yöneltilen incelemenin önemli bir dikkat dağıtıcı hale geldiğini de sözlerine ekliyor. Son olarak Neumann, istifa etmenin en iyisi olduğuna karar verdiğini belirtiyor.

WeWork'ün konu hakkında yorum yapmaktan kaçındığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.