Uygulamalara ve web sitelerine DNS hizmeti sağlayan NS1, 33 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için web ve uygulama trafiği yönetimi çözümleri geliştiren New York merkezli NS1, Dell Technologies Capital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar yatırım aldı.
Uygulamalara ve web sitelerine DNS hizmeti sağlayan NS1, 33 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için web ve uygulama trafiği yönetimi çözümleri geliştiren New York merkezli NS1, Dell Technologies Capital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Cisco Investments, GGV Capital, Deutsche Telekom Capital Partners, Flybridge Capital Partners, Sigma Prime Ventures, Telstra Ventures, Two Sigma Ventures, Mango Capital ve Entrée Capital da katıldı.

Eylül 2016'daki 20 milyon dolarlık B serisi turun ardından alınan yeni yatırım, şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını da 85 milyon dolara çıkardı. NS1 CEO'su Kris Beevers, aldıkları yeni yatırımı müşterilerinin ihtiyaç duyduğu bilgi işlem hizmetlerini geliştirmek için kullanılacaklarını söyledi.

Şu anda 450'den fazla müşterisi bulunan NS1, LinkedIn, Imgur, Encrypt.Me, Teridion, Bleacher Report, The Guardian, Dropbox, Pitney Bowes gibi şirketlere hizmet sağlıyor. NS1 ayrıca ABD’nin en iyi 5 havayolu şirketi, en iyi 10 global oyun şirketi ve popüler bir online ödeme sağlayıcısıyla da çalışıyor. NS1, trafik kontrolü ve dağıtım ürünlerinin web’de en fazla ticareti yapılan uygulamalardan bazılarına güç sağladığını ve 2016’dan bu yana yaklaşık yüzde 90 oranında bir bileşik büyüme oranının yaşandığını söylüyor.

Platformu gerçek zamanlı veriler üzerinde çalışmak üzere tasarlanan NS1, trafik yönlendirmesi, sunucu yük dengeleme, DNS , DHCP ve IP Adres Yönetimi (IPAM) gibi genel protokolleri ve işlemleri otomatik hale getiriyor. Şirketlerin, uygulamaları yerinde veya bulutta dağıtılmış, heterojen bir altyapıda dağıtmasını ve optimize etmesini sağlıyor. Ayrıca DNS paketi dağıtılmış hizmet reddi saldırılarına karşı koruma sağlıyor ve kullanıcılara en güncel telemetri verilerini sunuyor.

Son olarak DNS hizmetleri pazarının 2022 yılına kadar 438,8 milyon dolar olacağının tahmin edildiğini belirtelim. Bu noktada NS1'ın kendine önemli bir pay çıkardığını söylemek yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.