WhatsApp atıldıktan sonra otomatik olarak silinebilen mesajlar özelliğini test ediyor

Test edilen özellik kapsamında WhatsApp mesajları, atıldıktan en erken 5 saniye, en geç 1 saat sonra otomatik olarak silinebiliyor.
WhatsApp atıldıktan sonra otomatik olarak silinebilen mesajlar özelliğini test ediyor

WhatsApp'ın yeni beta kodunda keşfedilen bir özellik, yakın zamanda WhatsApp'ın da tıpkı Telegram gibi gizli mesaj hizmeti sunmaya başlayabileceğini gösteriyor. Twitter kullanıcısı WABetaInfo'nun paylaşımına göre Android uygulamasının beta sürümünü güncelleyen şirket, kullanıcılara kendini yok eden mesajlar atma özelliğini de bir seçenek olarak sundu. 

Şimdilik sadece grup ayarlarında test edilen özellik, sınırlı sayıda kullanıcıya açık. Mesajlar, atıldıktan en erken 5 saniye, en geç 1 saat sonra otomatik olarak silinebiliyor. Güncelleme kapsamında grup yöneticilerine, katılımcıların gruba mesaj atmasını engellem özelliği geldiğini ekleyelim.

 Şimdiye kadar kullanıcıların Telegram'ı tercih etme sebeplerinden biri olan kaybolan mesajlar, özellikle iş hayatında gizlilik gerektiren süreçlerde kullanılıyor. Telegram'ın gizli sohbet kapsamında sunduğu bu özellik, belirlenen bir sürenin sonunda mesajların cihazlardan silinmesini sağlıyor. Özellik kapsamında Telegram, silinen mesajların sunucularda depolanmandığını belirtiyor. Aynı şekilde Telegram tarafından kullanıcıların mesajı başkalarına iletmesi veya ekran görüntüsü alması engelleniyor. WhatsApp'ın ana şirketinin Facebook olduğunu düşünürsek, özelliğin Telegram'daki kadar gizli ve güvenli olmasını beklemek pek mümkün değil.  

Bu arada şirketin bir başka mesajlaşma uygulaması olan Messenger'da "gizli mesajlaşma" özelliğinin aktif olduğunu söyleyelim. Ancak bu gizli mesajlaşma özelliğinde mesajlar ve görseller sadece uçtan uca şifreleniyor. Bu anlamda hali hazırda uçtan uca şifreleme özelliğini bulunduran WhatsApp'ın, gizli mesajlaşmayı yeni bir seviyeye taşıması pek de şaşırtıcı değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.