Online kahve sipariş uygulaması Cloosiv, 1 milyon dolar yatırım aldı

Yerel kahve dükkanlarından online olarak sipariş verilmesini sağlayan Cloosiv, tohum yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Online kahve sipariş uygulaması Cloosiv, 1 milyon dolar yatırım aldı

Yerel kahve dükkanlarından online olarak sipariş verilmesini sağlayan Cloosiv, tohum yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Küçük kahvecilerin, kahve zincirleriyle mücadele edebilmesine yardımcı olmayı hedefleyen girişim, uygulama çatısı altında büyük bir kahve dükkanı ağı oluşturuyor.

Çoğu kahve dükkanı, mobil sipariş verebilmek ister, ancak uygulamaların oluşturulması ve ilerleyen süreç bu noktada oldukça zorlu diyebiliriz. Kullanıcılar da yalnızca bir veya iki kez ziyaret edebilecekleri bir kahve dükkanı için uygulama yüklemeyi tercih etmezler. Cloosiv ise hem kahve dükkanları hem de kullanıcıları bu dertten kurtararak büyük bir kahve dükkanı ağına ev sahipliği yapıyor.

Nasıl çalışıyor?

Uygulamayı kullanmak da oldukça basit. Cloosiv'i indirip üyelik oluşturduktan sonra mağazaların listesini seçmek yeterli. Akabinde mağazaların herhangi birine dokununca dilediğiniz siparişi verebiliyorsunuz. Sipariş geçmişi, ürün özelleştirmesi  gibi özellikler de platformda mevcut. Ayrıca Cloosiv, satıcılara her siparişte yüzde olarak indirim uyguluyor ve sipariş hacminin artmasıyla birlikte yüzde azalıyor. Sonuç olarak Cloosiv'in Yemeksepeti'nin kahve odağındaki versiyonu demek mümkün. Ancak uygulama ülkemizde ne yazık ki kullanılmıyor. 

Y Combinator kurucu ortağı Paul Graham, Gigster'in kurucusu ve eski CEO'su Roger Dickey, eski Facebook Ürün Yönetimi Direktörü Avichal Garg, Ken Deeter ve Brad Powers'tan yatırım alan girişim, aldığı yatırımı hizmet alanını genişletmek için kullanacağını söylüyor. Şu anda 315 farklı kahve dükkanıyla çalışan Cloosiv, ilerleyen dönemde bu sayının 500'ü geçeceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.