Instagram profilinizi özel tasarım web sitesine dönüştüren platform: Zine

Bir web site oluşturmak için oldukça ciddi paralar ve emek harcamak gerekiyor. Zine adlı platform ise kreatif işler yapanların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Instagram profilinizi özel tasarım web sitesine dönüştüren platform: Zine

Instagram profilleri, kişisel olmanın ötesinde fotoğrafçıların, tasarımcıların kişisel işlerini sergileyeceği portföyler haline dönüştü desek yanılmış olmayız. Zira gelişen teknolojiyle birlikte hemen hemen herkesin telefonları, birbirinden güzel fotoğrafların ortaya çıkmasına elverişli hale geldi. Üstelik çeşitli fotoğraf düzenleyici mobil uygulamalar da herkesin erişebileceği seviyede ve bu ikisi birleşince ortaya profesyonele yakın işler çıkıyor. Vaziyet böyle olunca kişiler de işlerini herkese göstermek istiyor.

Sadece fotoğrafçılar değil; illüstratörler, modeller ve kendi işini sergilemek isteyen herkes, yukarıda bahsettiğimiz hissiyata sahip. Ancak bir web site oluşturmak için oldukça ciddi paralar ve emek harcamak gerekiyor. Zine adlı platform ise kreatif işler yapanların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Zine nasıl kullanılır?

Platform özünde oldukça basit diyebiliriz. Tarayıcınızda Instagram hesabınızı açtıktan sonra Zine'in ana sayfasına giderek Instagram hesabınızı Zine'e entegre ediyorsunuz. Hesabı bağlamaya izin verdikten sonra sanki bir web sitesi tasarlamışsınız gibi paylaştığınız tüm fotoğraflar zine.press uzantısına sahip bir siteye aktarılıyor. Adınızı, açıklamanızı dilediğiniz gibi düzenleyebiliyor; yazı tipini, arka planı belirleyebiliyor ve sitenin temasını kişisel zevklerinize göre seçebiliyorsunuz. 

Zine'in yaptığı iş, kulağa oldukça basit gelse de portföy oluşturmak isteyen Instagram kullanıcıları için ciddi anlamda kolaylık sağlıyor. Platformun tek kötü yanı fotoğrafları dilediğiniz gibi sıralayamıyor oluşunuz, çünkü hepsi paylaşım sırasına göre siteye aktarılıyor. Zine'i kullanmak istemediğinizde Instagram hesabınızın ayarlar bölümünden, "İzin Verilen Uygulamalar" başlığından izni kaldırabiliyorsunuz. Böylece kullanıcı adınızın uzantısını almış olan zine.press hesabınız da ortadan kaldırılmış oluyor.

Platformda şu an için herhangi bir ücretlendirme bulunmuyor. Ama içi boş olsa da bir "Pricing" alanı belirtilmiş. Bu da şu an için olmasa da gelecek dönemde ücretlendirilebileceği anlamına geliyor.

Zine'i buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.