Ücretsiz illüstrasyon kütüphanesi: Glaze

Oldukça yeni bir platform olan Glaze, ücretsiz illüstrasyon kütüphanesi olarak hizmet veriyor ve kullanıcının istediği türdeki illüstrasyonu arayıp istediği amaçla kullanabilmesine olanak sağlıyor.
Ücretsiz illüstrasyon kütüphanesi: Glaze

Video oluştururken, yazdığımız yazılar için öne çıkarılmış görsel ararken veya web sitemizi hayata geçirirken stok video ve görsellerden faydalanıyoruz. Ancak alışılagelmiş, ücretli stok siteleri kullanıcıya belirli bir süre tüketim imkanı sunuyor. Hatta aylık üyeliklerde dahi her görseli indirmenize izin verilmiyor. Durum böyle olunca kullanıcı kendine alternatifler aramaya başlıyor. 

Oldukça yeni bir platform olan Glaze, ücretsiz illüstrasyon kütüphanesi olarak hizmet veriyor ve kullanıcının istediği türdeki illüstrasyonu arayıp istediği amaçla kullanabilmesine olanak sağlıyor. Platformda herhangi bir görseli indirmek için üye girişi yapmış olmanız gerekiyor. "Full Download" seçeneğini tercih ediyorsanız 10 ila 20 dolar arasında bir ücret ödemeniz bekleniyor. Ancak Glaze'i para vermeden kullanmak istiyorsanız sizden beklenen bazı durumlar var.

İllüstrasyonlar söz konusu olduğunda çizeri referans olarak göstermek gerekiyor. Bu noktada Pinterest gibi popüler web siteleri yetersiz kalıyor, çünkü görseller legal olarak kullanılmadığı için kişinin canını sıkabilecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Ancak Glaze'den ücretsiz olarak indirdiğiniz çizimi, çizerin adıyla birlikte paylaştığınızda herhangi bir problemle karşılaşmıyorsunuz.

Ücretsiz sürümde sadece png formatı desteklenirken, ücretli sürüme vektörel görseller de destekleniyor. İki üyelikte de görsel boyutlarında herhangi bir değişiklik olmuyor.

Sonuç olarak kısa vadeli kullanımlarda Glaze ciddi anlamda kullanıcının aradığını bulmasını kolaylaştırıyor ve kullanıcıya zamandan tasarruf ettiriyor. Yeni olduğu için kütüphanesi şu anda sınırlı olan platformun bu haliyle bile yeterli olduğunu ve içindeki ürünlerin gerçekten kaliteli olduğunu belirtelim. Glaze, ilerleyen zamanda alanını ve kütüphanesini genişletirse birçok kişi için güzel bir kaynak olacaktır.

Platformu buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.