Twitch, piyasaya sürülmesinden 8 yıl sonra yeni tasarımına kavuştu

8 yıl önce piyasaya sürülen Twitch, 27-29 Eylül tarihlerinde, San Diego'da gerçekleşecek Twitchcon etkinliği öncesinde yeni görünüme kavuştu.
Twitch, piyasaya sürülmesinden 8 yıl sonra yeni tasarımına kavuştu

8 yıl önce piyasaya sürülen Twitch, 27-29 Eylül tarihlerinde, San Diego'da gerçekleşecek Twitchcon etkinliği öncesinde yeni görünüme kavuştu. Twitch'in yeni tasarımda yeni bir logo, yeni bir mor renk ve yeni bir yazı tipi karşımıza çıkıyor. Zira TwitchCon etkinliğinde şirket, sadece video oyunlarını göstermek için bir araç olmadığını, çok amaçlı bir canlı yayın platformu olduğunu vurgulayacak.

Kampanyanın, "Ninja" olarak bilinen ve Twitch'in en büyük yıldızlarından biri olan Tyler Blevins'i rakibe kaptırdıktan sonra ortaya çıktığını hatırlatalım. 14 milyon takipçisi olan Blevins, Fortnite maratonu seanslarında ciddi anlamda bir izleyici kitlesine ulaşıyordu. Ancak Blevins, ağustos ayında, Microsoft'un sahip olduğu rakip bir hizmet Mixer'e geçiş yaptı. Bu da Twitch'in yenilik yapmasını zorunlu kıldı.

Twitch'in COO'su Sara Clemens, Twitch'in yenilemesini “oyun oynamaktan uzaklaşmak” olarak değil, “yeni gelişen yetenek ve yeni içerik türlerine hizmet verecek bir genişleme" olarak nitelendirdi. Twitch'ten önce oyun sektöründe bir kariyer sahibi olmak mümkün olmadığını söyleyen Clemens, artık oyuncuların kendilerini ifade etmek için Twitch gibi servislere ihtiyaç duyduklarını da belirtiyor. 

Her ne kadar Twitch, oyuncular için bir platform olarak karşımıza çıksa da herkesin "canlı yayın platformu" olarak kullanabileceği bir hizmet. Platformun “Bizden birisiniz” şeklindeki yeni sloganıyla hazırlanan pazarlama kampanyası, ABD çapında reklam panolarını süsleyecek ve Twitch'in yeni hedefi olan çok yönlülüğü sergileyen online reklamları içerecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.