Cloudflare, Google Chrome ve Firefox, HTTP/3 desteği vermeye başlıyor

Paylaşılan bilgilere göre Cloudflare, Google Chrome ve Firefox, HTTP/3 desteği vermeye başlayacaklarını duyurdu.
Cloudflare, Google Chrome ve Firefox, HTTP/3 desteği vermeye başlıyor

Günümüzün internet devleri bir sonraki internet protokolünü kullanıcılar ile buluşturmak için önemli bir adım attı. Bugün paylaşılan bilgilere göre Cloudflare, Google Chrome ve Firefox, HTTP/3 desteği vermeye başlayacaklarını duyurdu.

Güvenlik ve performans artışı ile daha iyi bir internet deneyimi sunmayı hedefleyen Cloudflare, bugün yaptığı bir açıklama ile birlikte HTTP/3 desteği vermeye başlayacağını duyurdu. Yeni protokolün herkes için interneti daha hızlı ve daha güvenli yapacağını paylaşan Cloudflare, HTTP/3 protokolünü geniş kitlelere ulaştırmak için iş birlikleri de yaptı.

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcıları olan Google Chrome ve Firefox ile iş birliğine giden Cloudflare, geleceğin internetini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Modern web sitelerinin, API'ların, uygulamaların ve internet tarayıcılarının HTTP protokolü üzerinde kurulduklarını da hatırlatalım.

HTTP protokolünün eski sürümlerinin pek çok soruna sahip olduğunu da belirtelim. HTTP/3 protokolü ise modern internet için tasarlandı ve sorunlarından arındırıldı. HTTP/3 protokolü özellikle mobil cihazlar için ağın kullanımı hızlandırmakla birlikte daha güvenli bir hale de getirecek.

Yeni nesil protokolleri kullanarak daha iyi bir internet inşa etmenin misyonlarının bir parçası olduğunun altını çizen Cloudflare CEO'su ve kurucu ortağı Matthew Prince, daha önce HTTP/3'ün faydalarının sadece Facebook ve Google gibi internet devleri ile sınırlı olduğunu da paylaştı.

İnternet teknolojilerini ve yeni nesil protokolleri demokratikleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Prince, HTTP/3'ü herkese ücretsiz olarak sunduklarını da belirtti. Son olarak HTTP/3'ün sunduğu faydalar arasında varsayılan olarak şifreleme, gelişmiş performans ve ağ taşımak için destek gibi önemli özellikler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.