Online ürün ve hizmet satın almanın yaygınlaşan yöntemi: Abonelikler

Aboneliğe dayalı e-ticaret pazarı, son beş yılda %100'den fazla büyüdü. Bu pazar, 2011 yılında yalnızca 57,0 milyon $ iken 2016 yılında 2,6 milyar $'a ulaştı.
Online ürün ve hizmet satın almanın yaygınlaşan yöntemi: Abonelikler

Aboneliğe dayalı e-ticaret sistemi, online alışverişin gün geçtikçe yaygınlaşan bir kolu olarak karşımıza çıkıyor. McKinsey'nin yaptığı bir araştırmaya göre, online alışveriş yapanların yüzde 15'inin aylık kutular yoluyla sürekli ürün almak için bir veya daha fazla aboneliği bulunduğunu gösteriyor. Aboneliğe dayalı e-ticaret hizmetleri, genellikle daha genç, zengin şehirliler olarak sınıflandırabileceğimiz bu tüketicilere istediklerini ve ihtiyaç duyduklarnı satın almak için uygun, kişiselleştirilmiş ve genellikle daha düşük maliyetli bir yol sunuyor. Ancak bu noktada kayıp oranlarının da çok yüksek olduğunu belirtelim. Yani tüketiciler, bu aboneliklerini hızlıca iptal etmeye eğilimliler.

Aboneliğe dayalı e-ticaret pazarı, son beş yılda %100'den fazla büyüdü. Bu pazar, 2011 yılında yalnızca 57,0 milyon $ iken 2016 yılında 2,6 milyar $'a ulaştı. Girişim sermayesi yatırımları ile ortaya çıkan start up'lar, bu işletmeleri bira ve şarap, çocuklar ve yemekler de dahil olmak üzere çok çeşitli kategorilere ayırdı. Şu anda bebek ürünleri, kontakt lensler, kozmetik ürünleri, kadın ürünleri, yemek takımları, evcil hayvan yemi, jilet, iç çamaşırları, kadın ve erkek kıyafetleri, video oyunları ve vitaminler gibi birçok kategoride kutu abonelikleri bulmak mümkün.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.